Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimecres, 5 de juny del 2013

Rissotto de pèsols i espàrrecs.



Ingredients
per a 3 persones.

250 g d'arròs  carnaroli
200 g de pèsols sense beina           
6 espàrrecs
125 g de mantega
50 g de pernil salat  
4 cebetes tendres
2 pastanagues mitjanes.
1 l i escaig de brou de carn
100 g de formatge parmesà
sal
pebre mòlt
julivert en abundància
           
Elaboràció.

En una cassola de ferro ofegarem amb la mantega les cebetes tendres, a les quals haurem tret tota la part verda i els haurem tallat la part blanca finíssimament, i les pastanagues tallades a rodanxes fines.
Quan hagin gairebé enrossit, hi afegirem el pernil, tallat a daus molt petits, i ho ofegarem uns instants. Tot seguit hi incorporarem els pèsols en cru i els mullarem amb gairebé mig litre de brou. Els taparem i els deixarem coure lentament fins que s'hagin estovat una mica, (10 minuts).
A continuació hi afegirem l'arròs i els espàrrecs tallats a tires,  ofegarem uns instants a ple foc i després mullarem amb la resta del caldo.
Al cap de cinc minuts hi afegirem el formatge en escames, el julivert tallat finíssimament, en una certa abundància per aconseguir que l'arròs agafi un color semi-verdós. Ho condimentaren amb el pebre i ho posarem al punt de sal. Deixarem que cogui fort a ple foc uns 5 minuts i seguidament ho posarem a foc mitjà durant 8 mimuts més, i hi afegirem més caldo en el cas de que l’arròs quedi sec.
Quan estigui cuit, el tapem i el deixem reposar cinc minuts..

Vins: Brunus, 09. Negre. Portal del Monsant. D.O. Montsant. (12,15 €)
         Partida del Jueus, 09. Negre. Bodega Sanstravé. D.O Conca de Barberà. (9,00 €)
         Vilarnau Pinot Noir, 11. Rosat. Castell de Vilarnau. D.O. Penedès. (6.00 €)

1 comentari: