Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimecres, 26 de juny del 2013

Risotto de safrà amb tòfona negra.


Ingredients (per a 4 persones.)

350 g.  d’arròs Carnaroli.
1 pit de pollastre desossat
2 cebes de Figueres.
4 pastanagues mitjanes.
1 fulla d’api
1 porro
100 g. de formatge mascarpone
safrà.
½  tòfona negra
aigua
oli
mantega
sa i pebre.

Elaboració.

Posem l’aigua a bullir per fer el caldo, i hi afegim una ceba partida, les dues pastanagues, la fulla d’api, el porro i la sal. Ho fem bullir una hora.
Tallem en daus petits dues pastanagues, i la ceba.
Tallem el pit de pollastre en daus petits, salem, empebrem i enrossim amb  una mica d'oli. El reservem en un plat.
Incorporem a la cassola la pastanaga i la ceba que hem tallat prèviament amb una culleradeta de mantega i ho deixem sofregir.
Afegim els pollastre i una mica de vi blanc i deixem que s’evapori.
Seguidament hi afegim l’arròs i el safrà i ho barregem tot plegat...
Després afegim el caldo que teníem fet  fins que cobreixi l’arròs. Anirem incorporant caldo a mesura que l'arròs ens ho demani.
Quan faltin 9 minutets per estar cuit l’arròs, incorporarem el formatge mascarpone.
Deixem acabar de coure i tapem durant 5 minuts.
(El temps de cocció de l’arròs Carnaroli és de15 minuts..)
A l’hora de servir s’hi afegeixen làmines de tòfona damunt de l’arròs.

Vins: Brunus, 09. Negre. Portal del Monsant. D.O. Montsant. (12,15 €)
       Partida del Jueus, 09. Negre. Bodega Sanstravé. D.O. Conca de Barberà. (9,00 €)
       Vilarnau Pinot Noir, 11. Rosat. Castell de Vilarnau. D.O. Penedès. (6.00 €)


3 comentaris:

  1. Bo bo...i diumenge el faré però sense pollastres i veig que tu un cop fregidet tampoc el poses enlloc...ja sé que soc una mica "poiosa" però m'encanta cuinar i et segueixo quasi cada recepta.

    ResponElimina
  2. Hola Salvi. És el primer cop que em passejo pel teu blog. Aquest risotto de safrà m'ha cridat l'atenció. Sembla molt bo! ara ja tens una nova seguidora! Petons

    ResponElimina