Ingredients..
1 ou de gallina de pagès
1 tòfona.
1 tòfona.
50 grams de pernil de Guijuelo.
oli d' oliva
patates kennebek.
patates kennebek.
sal màldon
paper film
Preparació:
Per aconseguir que els ous s'impregnin de l'aroma de la tòfona, només cal deixar-los durant tres o quatre dies dins d'un pot hermètic amb una trufa embolcallada amb paper de cuina. Passats aquests dies, els ous estaran a punt per cuinar.
Per fer els ous
escaldats poseu paper film damunt una
tassa, procurant que faci una mica de panxa on col·locareu l'ou; seguidament
feu un farcellet unint les puntes del paper film i el lligueu amb un trosset de
fil.
Seguidament,
prepareu una olla amb aigua i sal i, quan bulli, ja podeu escaldar els
farcellets. El més difícil és encertar el punt de cocció, ja que la clara ha de
quedar presa i el rovell prou sucós,
entre 3 i 4 minuts és suficient.
Un cop cuits, només cal retirar el film transaparent. Aquesta tasca serà més fàcil si heu posat unes gotes d'oli dins el farcellet.
Un cop cuits, només cal retirar el film transaparent. Aquesta tasca serà més fàcil si heu posat unes gotes d'oli dins el farcellet.
Podeu servir l’ou
amb una mica de tòfona picada per sobre acompanyat de patates fregides finetes
i el pernil de Guijuelo..
Vins: Finca Malaveïna, 09. Negre. Castillo de Perelada. D.O Empordà. (19,00 €)
Amic Clos d'Agon, 11. Negre. Clos d'Agon-Mas Gil. D.O. Empordà. (13, 00 €)
Amic Clos d'Agon, 11. Negre. Clos d'Agon-Mas Gil. D.O. Empordà. (13, 00 €)
Terra Remota Camino, 10. Negre. Terra Remota. D.O. Empordà. (15,00 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada