Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dissabte, 29 de juny del 2013

Ou trufat escaldat amb pernil de Guijuelo i patates fregides...


Ingredients..

1 ou de gallina de pagès
1 tòfona.
50 grams de pernil de Guijuelo.
oli d' oliva
patates kennebek.
sal màldon
paper film

Preparació: 

Per aconseguir que els ous s'impregnin de l'aroma de la tòfona, només cal deixar-los durant tres o quatre dies dins d'un pot hermètic amb una trufa embolcallada amb paper de cuina. Passats aquests dies, els ous estaran a punt per cuinar.
Per fer els ous escaldats  poseu paper film damunt una tassa, procurant que faci una mica de panxa on col·locareu l'ou; seguidament feu un farcellet unint les puntes del paper film i el lligueu amb un trosset de fil.
Seguidament, prepareu una olla amb aigua i sal i, quan bulli, ja podeu escaldar els farcellets. El més difícil és encertar el punt de cocció, ja que la clara ha de quedar presa i el rovell prou sucós,  entre 3 i 4 minuts és suficient.
Un cop cuits, només cal retirar el film transaparent. Aquesta tasca serà més fàcil si heu posat unes gotes d'oli dins el farcellet.
Podeu servir l’ou amb una mica de tòfona picada per sobre acompanyat de patates fregides finetes i el pernil de Guijuelo..

Vins: Finca Malaveïna, 09. Negre. Castillo de Perelada. D.O Empordà. (19,00 €)
          Amic Clos d'Agon, 11. Negre. Clos d'Agon-Mas Gil. D.O. Empordà. (13, 00 €)
          Terra Remota Camino, 10. Negre. Terra Remota. D.O. Empordà. (15,00 €)
        





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada