Aquesta recepta és de la Montse Claveria, una bona amiga del Feisbuc.
Ingredients:
1 kg. de carn de vedella per estofar
1 cabeça d’alls
2 ó 3 cebes
caramel líquid
Farcellet de herbes: farigola, orenga i llorer
200 g de xampinyons
200 g de xampinyons
oli, sal i pebre
un tap de suro (de vi, cava)
Elaboració:
Tallar la carn en daus ben petits salpebrar-
la i enfarinar-laFicar
la carn enfarinada i ben espolsada a l’olla amb el cul ple d’oli ja una mica
calent
Anar barrejant fins que tota la carn estigui
impregnada de l’oli i que la farina ja no es vegi.
Empolvorar amb farigola i orenga i anar barrejant
Afegir la cabeça d’alls i el farcellet
d’herbes, la ceba tallada ben petita, anar barrejant
Quan estigui la ceba transparent afegir un bon
raig de caramel líquid. Quan tot quedi de color fosquet afegir aigua per
cobrint la carn i tres dits més.
Posar el tap de suro i xup-xup a foc lent fins
que comprovem que la carn és cuita.
S’hi poden afegir xampinyons laminats i a l’últim moment quadradets de patata fregida a part.
(Nota. La funció del tap de suro és estovar la carn)
S’hi poden afegir xampinyons laminats i a l’últim moment quadradets de patata fregida a part.
(Nota. La funció del tap de suro és estovar la carn)
Vins: Gran Coronas, 08. Negre. Bodegas Torres. D.0. Penedés. (13,25 €)
Sela, 10. Negre. Bodegas Roda. D.O. Rioja. (15,00 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada