Aquest plat me l’ha ensenyat el meu bon amic
Sendo Ferrer
Ingredients.
1 escorpa roja de Roses de 1 ½ Kg
1 escorpa roja de Roses de 1 ½ Kg
2 patates grosses
1 ceba
2 tomàquets
sal.
oli d’oliva
safrà i pebre vermell dolç
1 nyora
1 nyora
8 ametlles
julivert
1 copeta de vi blanc.
Preparació.
julivert
1 copeta de vi blanc.
Preparació.
Posem aigua a bullir en un cassó amb el cap, les espines, i les aletes de l’escorpa.
Fem un sofregit de ceba i tomata en una paella molt a poc a poc.....
Amb la mà de morter farem una picada amb 3 alls, una nyora, el fetge de l’escorpa fregit, les ametlles, el pebre vermell, el safrà i el julivert.
Ho desfem amb el vi blanc... i afegim tots els ingredients al fumet: la picada, i el sofregit .. I ho anem bullint a foc suau...
Tallem l’escorpa i la salem.
Fregim les patates tallades a rodanxes de ½ cm i les retirem...
Posem al fons de la cassola una mica de fumet colat i afegim un llit de patates... Damunt hi posem l’escorpa repartida i cobrim amb un altre capa de patata... Afegim fumet fins que falti una mica per cobri-ho del tot i ho fem coure 10 minutets sacsejant una mica la cassola perquè penetri el brou per tot arreu.
Fregim les patates tallades a rodanxes de ½ cm i les retirem...
Posem al fons de la cassola una mica de fumet colat i afegim un llit de patates... Damunt hi posem l’escorpa repartida i cobrim amb un altre capa de patata... Afegim fumet fins que falti una mica per cobri-ho del tot i ho fem coure 10 minutets sacsejant una mica la cassola perquè penetri el brou per tot arreu.
Seguidament tirem l’allioli per damunt i
sacsegem novament la cassola, ho tapem i ho retirem del foc, al cap d’un
parell de minuts l’allioli haurà quallat i veurem el resultat.
NOTA. L’allioli millor de minipimer amb la
clara inclosa.
Vins: Terra Remota Camino, 11. Rosat. Terra Remota. D.O. Empordà. (12,00 €)
Vins: Terra Remota Camino, 11. Rosat. Terra Remota. D.O. Empordà. (12,00 €)
Macizo, 11. Blanc. Vins del Massís. D.O. Catalunya. (16,00 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada