Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimarts, 4 de juny del 2013

Bacallà amb gavardina.


Aquesta recepta la vaig aprendre de la meva àvia Antònia que va anar molts anys a servir a les cases dels senyors.


Ingredients per a 2 persones.

8 talls de bacallà de la penca remullat.
1 ou
2 pebrots vermells
all i julivert
farina
oli d'oliva verge

Preparació.

Posem els pebrots al forn a 180º a escalivar. Quan estiguin fets,  els retirem, els pelem, els tallem a tires amples i els reservem.
En una paella amb oli fregirem el bacallà passat per farina i el deixarem escórrer sobre paper de cuina.
En un bol posarem una cullerada de farina, l’ou, i l’all i el julivert picats. Farem una pasta, per la que passarem els talls de bacallà fregits i ho tornarem a fregir perquè quedin cruixents i daurats.
Acompanyarem el bacallà amb els pebrots escalivats.

Vins.  Amic Clos d’’Agon, 11. Negre. Clos d’Agon-Mas Gil. D.O Empordà. (13,00 €)
            Dido, 10. Negre. Venus la Universal. D. O. Montsant. (12,80 €)
            Dido Macabeu i Garnatxa, 10. Blanc. Venus la Universal. D. O. Montsant. (14,60 €)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada