Aquesta recepta està inspirada en la recepta “Amanida de faves a la menta” de Josep Mercader que en Jaume Fàbrega ens explica en el següent enllaç: http://diarigran.cat/2013/08/amanida-de-faves-un-plat-pecaminos/
Ingredients per a 4 persones
600 g de mongets tendes
unes fulles d’ enciam
1 tallada de pernil salat o serrà
1 branca de menta
4 cullerades d’oli d’ oliva extra verge
2 cullerades de vinagre (de Xerès, de Banyuls, de cava)
3 o 4 fulles de menta fresca
1 culleradeta de mostassa blanca o d’estragó (opcional)
sal, un pols de sucre i pebre negre.
Elaboració
Prepareu una salsa amb l’oli, el vinagre, la mostassa, el
pebre, la menta ben picada, el sucre i la sal, tot batent-la en un bol.
Feu bullir els mongets amb aigua, sal i un brot de menta, mirant que quedin lleugerament grenyals, (20 minuts), coleu-los i deixeu-los refredar.
Feu bullir els mongets amb aigua, sal i un brot de menta, mirant que quedin lleugerament grenyals, (20 minuts), coleu-los i deixeu-los refredar.
En una enciamera barregeu els mongets, l’enciam tallat a la
juliana, i el pernil tallat a tiretes i amaniu-ho amb la salsa vinagreta que
heu preparat.
Vins: Petit Clos dels Oms, 12. Rosat. Bodegues ca n'Estella. D.O. Penedés. (4,00 €)
Sinols, 09.
Negre. Empordàlia. D.O. Empordà. (6,00 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada