Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dilluns, 26 d’agost del 2013

Bacallà confitat amb mongets tendres i bledes..



Ingredients per a 4 persones.

4 talls de bacallà del morro dessalat
8 bledes grosses.
300 g. de mongets tendres
4 grans d'all
1 ceba de Figueres mitjana
1 pebrot verd
1 tomàquet de la pera plena madur
pell de taronja seca
vinagre de cava
3 tires de cansalada fumada
50 g.  de  panses de Corint .
30 g. de pinyons
1 fulla de llorer
farigola
1 una rodanxa de bitxo
safrà
julivert
oli  d'oliva verge de Pau
sal
sucre
aigua
  
Elaboració

Per començar, en un cassó amb oli abundant, poseu-hi els grans d'all, el bitxo, el llorer, la farigola i el bacallà i deixeu-ho confitar a 80 ºC durant uns 10 minuts.
Poseu una cassola amb aigua i una mica de sal a escalfar, i hi afegiu els mongets tendres.  Quan arrenqui el bull hi afegiu els troncs de les bledes tallats a tires, i al cap de 5 minuts hi poseu les fulles de les bledes. Deixeu coure 15 minuts més, ho coleu tot plegat i reserveu una mica d’aigua del bullit.
Feu una picada al morter amb el safrà, l'all laminat, el julivert i una cullerada de l'oli de confitar el bacallà.
Per fer el sofregit, poseu la ceba i el pebrot tallats a daus en una cassola amb una mica d'oli. Quan estiguin daurats, afegiu-hi el sucre i deixeu-ho caramel·litzar a foc suau.
A continuació, poseu-hi el vinagre de xerès, el tomàquet pelat i tallat a daus, la farigola i la pell de la taronja tallada a trossets, remeneu-ho bé i deixeu-ho sofregir tot junt durant una estona.
Després, afegiu-hi la picada, rectifiqueu-ho de sal, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure un parell de minuts més.
Tot seguit, afegiu-hi el bacallà confitat, els  mongets i les bledes i l’aigua de bullir els mongets, sense que cobreixi el guisat..
Rectifiqueu-ho de sal, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant uns minuts.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu la cansalada, les panses i els pinyons. Quan tot plegat estigui daurat, ho afegiu a la cassola ho deixeu coure tot plegat cinc minuts més a foc mitjà..


Vi: Atrium Cabernet Sauvignon, 09. Negre. Torres. D.O.Penedés. (9,20 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada