½ conill
1 carcanada de
pollastre.
100 g de ceps secs
100 g de ceps secs
2 cebes
2 tomàquets secs.
2 grans d'all
2 tomàquets secs.
2 grans d'all
1 copeta de vi
ranci
1 manat d'herbes
(api, porro,pastanaga, etc.)
farigola
oli
sal i pebre
Per a la picada
Per a la picada
1 fetges de
conill
1 gra d'all
clau d'espècia
canyella
canyella
julivert
Preparació
Talleu el conill a trossos petits.
Feu enrossir la carcanada tallada a trossos en una cassola amb un raig d'oli a foc
moderat. Un cop daurats els ossos, cobriu-los generosament amb aigua, afegiu-hi
el manat d'herbes i deixeu bullir el conjunt fins a obtenir un bon brou
d'aviram.Preparació
Talleu el conill a trossos petits.
Poseu el ceps secs en remull en aigua tèbia.
Mentre s'acaba de coure el brou, saleu i daureu els trossos de conill en una cassola amb oli i, quan siguin ben rossos, afegiu-hi les cebes i els alls picats i una branqueta de farigola. Quan la ceba comenci a canviar de color, poseu-hi els tomàquets secs picolats i sofregiu una estoneta, a continuació aboqueu-hi la copeta de vi ranci, una llossada de brou i els ceps que teníem en remull. Deixeu reduir el suc durant un quart d'hora.
A continuació hi tireu les quatre tassetes d'arròs. Cobriu-ho tot amb brou i deixeu-ho coure deu minuts.
Salteu a la paella el fetge de conill i barregeu-lo amb la resta d'ingredients de la picada. Un cop llesta, desfeu-la amb una mica de brou, aboqueu-la a la cassola i espereu que s'acabi de coure l'arròs, afegint-hi alguna llossada més de brou si cal.
(Nota: En comptes de conill podeu fer aquest arròs amb colomí o amb guatlles.)
Vins: Vinya
Escudé Merlot Rosat, 10. D.O. Penedés. (7,00 €)
Pétalos del Bierzo, 11. Negre. Herederos de J. Palacios. D.O Bierzo. (13,50 €)
Parxet. Cava brut. D.O. Cava. (8,50
€)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada