Ingredients per a 4 persones.
1 lluerna d’un kg.
3/4 kg. de patates (velles i de bona qualitat, com les Kennebec)
3/4 kg. de patates (velles i de bona qualitat, com les Kennebec)
4 grans d’alls,
2 tomàquets cor de bou
1 pebrot verd
1 culleradeta de pebre vermell.
julivert
oli d’oliva de l’Empordà.
sal i pebre
1 cullerada d’allioli
Elaboració
Netegeu la lluerna i poseu 1 l. d’aigua a bullir amb el cap, les aletes i la cua per
fer un fumet.
Poseu un bon raig d’oli en una cassola de ferro, hi afegiu els alls tallats a rodanxes i els rossegeu una mica, a continuació hi poseu el pebrot verd tallat a quadradets i doneu un parell de voltes. Seguidament hi afegiu el tomàquet pelat i tallat a trossets amb un bri de farigola i deixeu sofregir una estoneta..
Poseu un bon raig d’oli en una cassola de ferro, hi afegiu els alls tallats a rodanxes i els rossegeu una mica, a continuació hi poseu el pebrot verd tallat a quadradets i doneu un parell de voltes. Seguidament hi afegiu el tomàquet pelat i tallat a trossets amb un bri de farigola i deixeu sofregir una estoneta..
A continuació poseu-hi les patates pelades i esqueixades
a trossos (esberlant-les amb el ganivet i seguint fet pressió, sense tallar;
això té la funció de dispersar el midó i lligar la salsa), ho remeneu i hi
afegiu el pebre vermell i el julivert picat.
Hi poseu el fumet sense que cobreixi les
patates i ho deixeu bullir tot plegat 5 minuts a foc fort...
A continuació hi afegiu la lluerna tallada a
rodanxes gruixudes i hi poseu la sal hi el pebre., i si convé hi poseu una mica
més de brou però sense que mai cobreixi el peix...
Poseu-ho a foc
viu, sense tapar, durant 15 minuts.
En el moment d’apagar el foc tireu-hi una
cullerada d’allioli tot sacsejant una mica la cassola a fi que es barregi tot
plegat.
Vins: Terra Remota Caminito, 11. Rosat. Terra Remota. D.O. Empordà. (12,00 €)
Macizo, 11. Blanc. Vins del Massís. D.O. Catalunya. (16,00 €)
Gaba do Xil Mencia, 11. Negre. Cia. de Vinos Telmo Rodríguez. D.O
Valdeorras. (8,75 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada