500 g. d’espaguetis.
500 g. de carn
picada de bou.
1 pastanaga
una fulla d'api
1 ceba
3 tomàquets del bitxo.
½ got de vi blanc
½ got de vi blanc
200 mil·lilitres de llet
formatge emmental
llorer
farigola
nou moscada
farigola
nou moscada
oli d'oliva verge
mantega
sal i pebre
Preparació
Es posa un bon raig d’oli i una cullerada de
mantega en una paella alta. Un cop fos la mantega s’hi afegeixen la ceba, l'api
i la pastanaga, molt picats, i es deixa que es daurin. Cal respectar els temps,
lents, en els que hem de daurar les carns i les verdures, o el resultat no serà
el mateix.
Quan les verdures estiguin gairebé
transparents, s'hi afegeix la carn picada, es sala i s'empebra, es deixa coure, i es va remenat fins que perdi el color de carn crua..
S’hi afegeix el vi banc i es deixa evaporar.
A continuació s’hi afegeix la llet i la nou moscada i es deixa reduir..
A continuació s’hi afegeixen els tomàquets pelats i picats i una mica de farigola per matar l’acidesa... Quan comença a fer bombolles es baixa el foc a la meitat ies deixa coure durant una hora i mitja amb la paella destapada...
Mentre tant, posem els espaguetis en una olla grossa a bullir amb aigua abundant amb sal, un raig d’oli i dues fulles de llorer. Quan estiguin cuits els colem, els posem en el plat i al damunt hi posem la salsa ragú amb una mica de formatge emmental ratllat.
Aquest plat també es pot fer amb tagliatelle o rigatoni..
S’hi afegeix el vi banc i es deixa evaporar.
A continuació s’hi afegeix la llet i la nou moscada i es deixa reduir..
A continuació s’hi afegeixen els tomàquets pelats i picats i una mica de farigola per matar l’acidesa... Quan comença a fer bombolles es baixa el foc a la meitat ies deixa coure durant una hora i mitja amb la paella destapada...
Mentre tant, posem els espaguetis en una olla grossa a bullir amb aigua abundant amb sal, un raig d’oli i dues fulles de llorer. Quan estiguin cuits els colem, els posem en el plat i al damunt hi posem la salsa ragú amb una mica de formatge emmental ratllat.
Aquest plat també es pot fer amb tagliatelle o rigatoni..
Vins: Morlanda Blanc, 11. Blanc. Viticultors
del Priorat. (11,50 €)
Amaren, 10. Blanc. Bodegas Amaren.
D.O. Rioja. (13,00 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada