Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

diumenge, 17 de novembre del 2013

Espaguetis amb ragú..


Ingredients

500 g. d’espaguetis.
500 g. de carn  picada de bou.
1 pastanaga
una fulla d'api
1  ceba
3 tomàquets del bitxo.
½ got de vi blanc
200 mil·lilitres de llet
formatge emmental
llorer
farigola
nou moscada
oli d'oliva verge
mantega
sal i pebre

Preparació

Es posa un bon raig d’oli i una cullerada de mantega en una paella alta. Un cop fos la mantega s’hi afegeixen la ceba, l'api i la pastanaga, molt picats, i es deixa que es daurin. Cal respectar els temps, lents, en els que hem de daurar les carns i les verdures, o el resultat no serà el mateix.
Quan les verdures estiguin gairebé transparents, s'hi afegeix la carn picada, es sala i s'empebra,  es deixa coure, i es va remenat  fins que perdi el color de carn crua..
S’hi afegeix el vi banc i es deixa evaporar.
A continuació s’hi afegeix la llet i la nou moscada i es deixa reduir..
A continuació s’hi afegeixen els tomàquets pelats i  picats i una mica de farigola per matar l’acidesa... Quan comença a fer bombolles es baixa el foc a la meitat ies deixa coure durant una hora i mitja amb la paella destapada...
Mentre tant, posem els espaguetis en una olla grossa a bullir amb aigua abundant amb sal, un raig d’oli i dues fulles de llorer. Quan estiguin cuits els colem, els posem en el plat i al damunt hi posem la salsa ragú amb una mica de formatge emmental 
ratllat.
Aquest plat també es pot fer amb tagliatelle o rigatoni..

Vins: Morlanda Blanc, 11. Blanc. Viticultors del Priorat. (11,50 €)
          Amaren, 10. Blanc. Bodegas Amaren.  D.O. Rioja. (13,00 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada