Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimecres, 27 de novembre del 2013

Vedella amb bolets




Ingredients (per a 3 persones):

¾ de kg. vedella dels ossets tallada a tacs.
½ kg de rovellons. Si pot ser,
2 cebes petites
1 pastanaga
2 tomàquets madurs.
1 brick de brou de carn
una copeta d’aiguardent sec.
llard
una fulla de llorer
10 grans de pebre negre
tres clavells
farina
oli d’oliva.
sal i pebre.

Elaboració.

Comencem salant i enfarinant la carn i la posem a fregir a una paella a foc viu amb una mica de llard i oli. Fem enrossir el tall fins que la farina quedi un pèl presa i torradeta. Apartem el tall.
A continuació amb el mateix oli posat en una cassola, hi sofregim la pastanaga, pelada i tallada a rodelles fines, la ceba picada ben prima i la fulla de llorer. Quan la ceba comenci a rossegar hi afegim els tomàquets pelats  tallats a daus i uns brins de farigola per matar l’acidesa.
Quan el sofregit estigui fet,  hi afegim la copa d’aiguardent, el pebre negre i els clavells i ho cobrim amb el brou de carn...
Quan arrenqui el bull hi afegim la carn i  ho posem a coure  tapat a  poc a poc. 
Hi afegim brou de carn fins a tapar el tall. I a partir d'aquí, paciència i foc molt lent i anar afegint caldo si veiem que se'l veu massa. 
Ha de coure al voltant d’una  hora i mitja.
Mentre tant haurem netejat els bolets i passat per la paella amb una mica d'oli.
Un cop cuita la carn posem els bolets a la cassola i deixem coure ½ hora més.

Vins: Gran Coronas, 08.  Negre. Bodegas Torres. D.0. Penedés.  (13,25 €)
         Sela, 10. Negre. Bodegas Roda. D.O. Rioja. (15,00 €)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada