1 serrat panegal d’un kg.
400 g. de patates red pontiac.
3 grans d’alls,
3 grans d’alls,
1 tomàquets del pebrot
1 pebrot verd
1 culleradeta de pebre vermell.
julivert
oli d’oliva de l’Empordà.
sal i pebre
1 cullerada d’allioli
Elaboració
Netegeu el serrat panegal. i poseu 1 l. d’aigua a bullir amb el cap, les aletes i la
cua per fer un fumet.
Poseu un bon raig d’oli en una cassola de
ferro, hi afegiu els alls tallats a rodanxes i els rossegeu una mica, a continuació hi poseu el pebrot verd tallat
a quadradets i doneu un parell de voltes. Seguidament hi afegiu el tomàquet
pelat i tallat a trossets amb un bri de farigola i deixeu sofregir una
estoneta..
A continuació poseu-hi les patates pelades i
esqueixades a trossos (esberlant-les amb el ganivet i seguint fet pressió, sense
tallar; això té la funció de dispersar el midó i lligar la salsa), ho remeneu i
hi afegiu el pebre vermell i el julivert picat.
Hi poseu el fumet sense que cobreixi les
patates i ho deixeu bullir tot plegat 5 minuts a foc fort...
A continuació hi afegiu el serrat panegal
tallat a rodanxes gruixudes i hi poseu la sal hi el pebre., i si convé hi poseu
una mica més de brou però sense que cobreixi el peix...
Poseu-ho a foc viu, tapat, durant 15 minuts.
En el moment d’apagar el foc tireu-hi una cullerada d’allioli tot sacsejant una mica la cassola a fi que es barregi tot plegat.
En el moment d’apagar el foc tireu-hi una cullerada d’allioli tot sacsejant una mica la cassola a fi que es barregi tot plegat.
Vins: Terra Remota Caminito, 11. Rosat. Terra Remota. D.O. Empordà. (12,00 €)
Macizo, 11. Blanc. Vins del Massís. D.O.
Catalunya. (16,00 €)
Gaba do Xil Mencia, 11. Negre. Vinos
Telmo Rodríguez. D.O Valdeorras.(8,75 €)
Boníssima, aquesta cassola de peix.
ResponElimina:-)
ResponElimina