Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimarts, 5 de novembre del 2013

Suquet de serrat penegal.



Ingredients per a 2 persones.

1 serrat panegal  d’un kg.
400 g. de patates red pontiac.
3 grans d’alls,
1 tomàquets del pebrot
1 pebrot verd
1 culleradeta de pebre vermell.
julivert
oli d’oliva de l’Empordà.
sal i pebre
1 cullerada d’allioli

Elaboració

Netegeu el serrat panegal. i poseu 1 l.  d’aigua a bullir amb el cap, les aletes i la cua per fer un fumet.
Poseu un bon raig d’oli en una cassola de ferro, hi afegiu els alls tallats a rodanxes i els rossegeu una mica,  a continuació hi poseu el pebrot verd tallat a quadradets i doneu un parell de voltes. Seguidament hi afegiu el tomàquet pelat i tallat a trossets amb un bri de farigola i deixeu sofregir una estoneta..
A continuació poseu-hi les patates pelades i esqueixades a trossos (esberlant-les amb el ganivet i seguint fet pressió, sense tallar; això té la funció de dispersar el midó i lligar la salsa), ho remeneu i hi afegiu el pebre vermell i el julivert picat.
Hi poseu el fumet sense que cobreixi les patates i ho deixeu bullir tot plegat 5 minuts a foc fort...
A continuació hi afegiu el serrat panegal tallat a rodanxes gruixudes i hi poseu la sal hi el pebre., i si convé hi poseu una mica més de brou però sense que cobreixi el peix...
Poseu-ho a foc viu, tapat, durant 15 minuts.
En el moment d’apagar el foc tireu-hi una cullerada d’allioli tot sacsejant una mica la cassola a fi que es barregi tot plegat.

Vins: Terra Remota Caminito, 11. Rosat.  Terra Remota. D.O. Empordà. (12,00 €)
         Macizo, 11. Blanc. Vins del Massís. D.O. Catalunya. (16,00 €)
         Gaba do Xil Mencia, 11. Negre. Vinos Telmo Rodríguez. D.O Valdeorras.(8,75 €)


2 comentaris: