Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

diumenge, 24 de novembre del 2013

Fricandó amb moixernons " Mami"



Aquesta recepta l'han cuinat les meves bones amigues Emma i Matilde Saurina

Ingredients:

- 1 kg. Vedella tallada a bistecs petits
- 50 g. Moixernons secs
- 2 Cebes trinxades
- 2 Tomàquets trinxats
- 1 Copa de vi blanc
- un raig de Brandi
- Farina
- Oli
- Sal
- Aigua

Per fer la picada:

- 12  ametlles torrades
- 2 Alls
- Julivert
- 1 nyora
- 1 carquinyoli
                                                          
Preparació:

1.- Deixeu els moixernons en remull fins que s'hidratin.
2.- Salpebreu, enfarineu i fregiu la carn en una cassola amb oli, i reserveu-la.
3.- En el mateix oli feu un sofregit concentrat amb la ceba i el tomàquet.
4.- Afegiu-hi la carn, tireu-hi el brandi i tot seguit tireu-hi el vi blanc i deixeu-lo reduir.
5.- Afegiu-hi aigua fins a cobrir i deixeu-ho coure a foc suau fins que la carn sigui tendra.
6.- Escorreu els bolets, sequeu-los i passeu-los lleugerament per la paella i afegiu-los a la cassola amb la carn.
7.- Quan faltin 10 minuts per acabar afegiu-hi la picada.

Vins:  Gran Coronas, 08.  Negre. Bodegas Torres. D.0. Penedés.  (13,25 €)
           Sela, 10. Negre. Bodegas Roda. D.O. Rioja. (15,00 €)

2 comentaris: