Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dilluns, 18 de novembre del 2013

Pollastre i conill al forn de llenya..





Aquesta recepta l’ha cuinada en el seu forn de llenya el meu bon amic Jordi Canyiqueral. 

Ingredients:

1 pollastre de pagès de 2 kg..
1 conill de pagès de 1 ½ kg.
5 cebes
2 caps d'all
1 branca de romaní
sal granada

Elaboració.

Encenem el forn amb quatre cimals de bruc i branqueta d’arboç i bruc. Un cop abrandat, hi posem quatre o cinc estelles d'alzina i esperem que arribi a 400 graus de temperatura.
Mentrestant posem els pollastres sencers dins una cassola de terrissa i els salem generosament. Per darrera el pollastre introduïm alls pelats, una ceba petita a trossos, i força romaní.
Dins la cassola i en cru, hi posem les cebes netes només del primer clovell, i patates amb pela ben fregades amb una nana d'alumini i netes amb aigua abundant.
Arraconarem al fons del forn les brases encara enceses però sense flama, i enfornarem  les cassoles quan la temperatura no excedeixi de 250 graus. Als 20 minuts, girarem les cassoles i als 40, l'aviram dins la cassola perquè quedi torrada de pertot . Es preferible que una vegada girem la carn, les petxugues quedin al fons de la cassola per que quedin amarades de la salsa que els mateixos pollastres desprenen.
Amb els conills es fa el mateix, però 15 minuts abans de treure-ho del forn ho pintarem per sobre amb un allioli negat.

Vi: Terres Negres, 10.  Negre. Espelt Viticultors. D.O. Empordà. (12,75 €)

      Altos de Losada, 08. Negre. Losada Vinos de Finca. D.O. Bierzo. (20,00 €) 
      Camins del Priorat, 11. Negre. Álvaro Palacios. D.O. Priorat. (14.00 €)


2 comentaris:

  1. Ostres, cuinar al forn de llenya és un luxe! Si pogués agafar-lo, uff, amb un bon tros de pa! una abraçada

    ResponElimina
  2. Gràcies Cinta...
    El teu blog de cuina és molt interessant...

    ResponElimina