Ingredients
1 litre de llet sencera fresca.
1 llimona.
mel
un parell de dotzenes d’avellanes torrades.
1 litre de llet sencera fresca.
1 llimona.
mel
un parell de dotzenes d’avellanes torrades.
Elaboració.
Exprimiu una llimona i reserveu-ne el suc.
Exprimiu una llimona i reserveu-ne el suc.
Prepareu un colador finet.
Poseu al foc un pot amb un litre de llet
sencera fresca..
Quan veieu que la llet arrenca el bull,
tireu-hi a poc a poc el suc de llimona (a vegades amb unes gotes n'hi ha prou)
fins que veieu que qualla. Remeneu amb una forquilla durant uns segons i
treieu el pot del foc.
Aboqueu la llet tallada al colador, perquè
vagi traient l'aigua. No cal que el premeu.
Com podeu veure, ha quedat molt esponjós.
Com podeu veure, ha quedat molt esponjós.
Poseu el mató en un plat i l’acompanyeu amb mel i les avellanes.
Vi: Malvasia de Sant Joan de Sitges.
Vi: Malvasia de Sant Joan de Sitges.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada