1 rap de ¾ de kg.
oli de gira-sol.
oli d'oliva
d'Espolla.
1 tomàquet de la
pera plena
2 gras d’all
uns brins de safrà
100 gr. d’arròs bomba.
sal i pebre
Elaboració.
Netegeu el rap,
talleu la cua a rodanxes i el cap en quatre trossos..
Poseu el cap a
bullir per fer-ne un fument...
Poseu la planxa al
foc. Quan la planxa arribi als 300 º C,
hi poseu les rodanxes de rap a coure amb un raig d’oli de gira-sol.
L'heu de coure pels dos costats. Un cop
cuit, poseu el rap en una safata, l’amaniu amb un bon raig d’oli d’oliva
d’Espolla, i el reserveu.
Mentrestant en una
la paella hi posarem un raig d’oli i l’all pelat tallat del llarg per la
meitat, quan l’all comenci a rossejar el retirem i el reservem. A continuació hi afegirem el tomàquet pelat i tallat a quadrets, i deixarem que
sofregeixi. Si veiéssim que s'asseca a la paella, hi afegirem una mica d'aigua
perquè el sofregit no es cremi.
Quan tinguem el
sofregit fet hi, afegirem l’arròs, el remenarem una mica perquè s'ofegui a la
paella i després hi abocarem el fumet bullint, i en doble volum d’arròs i una mica mes. Deixarem coure uns 10
minuts a ple foc, remenant de tant en tant, després hi posarem la sal
corresponent i l'anirem rectificant durant la cocció. Hi posarem també una
picada de morter amb el safrà i els alls fregits reservats, deixatada amb una
mica de caldo del peix i deixarem coure 5 minuts més.
Un com cuit, tapem
la paella i deixem reposar 5 minuts.
Servim en un plat el
rap acompanyat de l’arròs...
Vins: Sinols, 11.
Rosat. Empordàlia. D.O. Empordà. (4,15 €)
Veranza, 11. Rosat. Nuviana. V.T.
Valle del Cinca. (4,00 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada