Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dilluns, 25 de novembre del 2013

Rap a la planxa amb arròs a banda.


Ingredients (per a 2 persones)

1 rap de ¾ de kg.
oli de gira-sol.
oli d'oliva d'Espolla.
1 tomàquet de la pera plena
2 gras d’all
uns brins de safrà
100 gr.  d’arròs bomba.
sal i pebre

Elaboració.

Netegeu el rap, talleu la cua a rodanxes i el cap en quatre trossos..
Poseu el cap a bullir per fer-ne un fument...
Poseu la planxa al foc. Quan la planxa arribi als 300 º C,  hi poseu les rodanxes de rap a coure amb un raig d’oli de gira-sol. L'heu de coure pels dos costats.  Un cop cuit, poseu el rap en una safata, l’amaniu amb un bon raig d’oli d’oliva d’Espolla, i el reserveu.
Mentrestant en una la paella hi posarem un raig d’oli i l’all pelat tallat del llarg per la meitat, quan l’all comenci a rossejar el retirem i el reservem.  A continuació hi afegirem el tomàquet  pelat i tallat a quadrets, i deixarem que sofregeixi. Si veiéssim que s'asseca a la paella, hi afegirem una mica d'aigua perquè el sofregit no es cremi.
Quan tinguem el sofregit fet hi, afegirem l’arròs, el remenarem una mica perquè s'ofegui a la paella i després hi abocarem el fumet bullint, i en doble volum  d’arròs i una mica mes. Deixarem coure uns 10 minuts a ple foc, remenant de tant en tant, després hi posarem la sal corresponent i l'anirem rectificant durant la cocció. Hi posarem també una picada de morter amb el safrà i els alls fregits reservats, deixatada amb una mica de caldo del peix i deixarem coure 5 minuts més.
Un com cuit, tapem la paella i deixem reposar 5 minuts.
Servim en un plat el rap acompanyat de l’arròs...

Vins: Sinols, 11. Rosat. Empordàlia. D.O. Empordà. (4,15 €)
         Veranza, 11. Rosat. Nuviana. V.T. Valle del Cinca. (4,00 €)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada