Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

diumenge, 27 d’octubre del 2013

Arròs de colomí amb ceps


Ingredients per a 4 persones.

4 tassetes d'arròs
2 colomins.
200 g de ceps
2 cebes
2 grans d'all
1 copeta de vi ranci
1 manat d'herbes (api, porro, pastanaga, etc.)
farigola
oli
sal i pebre

Per a la picada

1 fetges del colomí
1 gra d'all
clau d'espècia
canyella
julivert

Preparació

Talleu els colomins a quarts petits. Feu enrossir les carcasses dels colomins en una cassola amb un raig d'oli a foc moderat. Un cop daurats els ossos, cobriu-los generosament amb aigua, afegiu-hi el manat d'herbes i deixeu bullir el conjunt fins a obtenir un bon brou.
Mentre s'acaba de coure el brou, saleu i daureu els trossos de colomí en una cassola amb oli i, quan siguin ben rossos, afegiu-hi les cebes i els alls picats i una branqueta de farigola. Quan la ceba comenci a canviar de color aboqueu-hi la copeta de vi ranci, una llossada de brou i els ceps que haurem escaldat. Deixeu reduir el suc durant un quart d'hora.
A continuació  hi tireu les quatre tassetes d'arròs. Cobriu-ho tot amb brou i deixeu-ho coure deu minuts.
Salteu a la paella el fetge de conill i barregeu-lo amb la resta d'ingredients de la picada. Un cop llesta, desfeu-la amb una mica de brou, aboqueu-la a la cassola i espereu que s'acabi de coure l'arròs, afegint-hi alguna llossada més de brou si cal.

Vins: Vinya Escudé Merlot Rosat, 10. D.O. Penedés. (7,00 €)
          Pétalos del Bierzo, 11. Negre. Herederos  J. Palacios. D.O Bierzo. (13,50 €) 
          Parxet. Cava brut. D.O. Cava. (8,50 €)          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada