Ingredients per a 4 persones.
4 talls de bacallà del morro dessalat
8 bledes grosses.
4 grans d'all
1 ceba tendra grossa
2 carxofes
1 tomàquet del bitxo madur
pell de taronja seca
vinagre de cava
50 g. de panses de Corint .
30 g. de pinyons
1 fulla de llorer
farigola
1 una rodanxa de bitxo
safrà
julivert
oli
d'oliva verge de Pau
sal
sucre
Elaboració
Per començar, en un cassó amb oli abundant,
poseu-hi els grans d'all, el bitxo, el llorer, la farigola i el bacallà i
deixeu-ho confitar a 80 ºC durant uns 15 minuts.
Poseu una cassola amb aigua i una mica de sal
a escalfar, quan arrenqui el bull hi
afegiu els troncs de les bledes tallats a tires, i al cap de 5 minuts hi poseu
les fulles de les bledes. Deixeu coure 10 minuts més, ho coleu tot plegat i
reserveu una mica d’aigua del bullit.
Feu una picada al morter amb el safrà, l'all
laminat, el julivert i una cullerada de l'oli de confitar el bacallà.
Per fer el sofregit, poseu la ceba tallada a
daus en una cassola amb una mica d'oli. Quan estigui daurada, afegiu-hi el
sucre i deixeu-ho caramel·litzar a foc suau.
A continuació, poseu-hi el vinagre de xerès,
el tomàquet pelat i tallat a daus, les carxofes tallades fines, la farigola i
la pell de la taronja tallada a trossets, remeneu-ho bé i deixeu-ho sofregir
tot junt durant una estona.
Després, afegiu-hi la picada, rectifiqueu-ho
de sal, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure un parell de minuts més.
Tot seguit, afegiu-hi el bacallà confitat, les
bledes i l’aigua de bullir les bledes, sense que cobreixi el guisat..
Rectifiqueu-ho de sal, remeneu-ho bé i
deixeu-ho coure durant uns minuts.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli
les panses (que haureu tingut una estona en remull amb aigua calenta) i els pinyons. Quan tot plegat estigui
daurat, ho afegiu a la cassola ho deixeu coure tot plegat cinc minuts més a foc
mitjà..
Vi: Atrium Cabernet Sauvignon, 09. Negre. Torres.
D.O.Penedés. (9,20 €)
Terra Remota Camino, 10. Negre. D.O. Empordà. (15,00 €)
Terra Remota Camino, 10. Negre. D.O. Empordà. (15,00 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada