Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimecres, 23 d’octubre del 2013

Secret de porc amb verdurs escalivades i ximixurri .


El secret del porc és una peça de carnisser (els carnisseres se la reserven per a ells) que es troba a l'extrem superior de la faldilla i pròxim al capçal del llom. En l’especejament tradicional va unit a la cansalada del llom. Aquesta peça està composta per fibres musculars i greix entremesclats i  forma un filet d'uns 200 gr.

Ingredients, per a 2 persones.

300 g. de secret de porc duroc.
2 pebrots vermells.
3 cebes tendres petites
2 patates petites àgata
sal i pebre.
oli d’oliva

Elaboració.

Poseu les verdures a la brasa a escalivar...  Quan estiguin cuites les retireu, les netegeu i les reserveu en un plat
Saleu el secret i poseu-lo a la graella.
Quan el secret estigui cuit l’empebreu., el poseu en el plat i l’acompanyeu amb les verdures escalivades,

Salsa ximixurri

Ingredients

2 grans d’all
½ culleradeta de bitxo caiena
2 culleradetes d’orenga
1 culleradeta de farigola
1 culleradeta de comí
1 cullerada de julivert picat
1 culleradeta de pebre vermell dolç
¼  got d’oli d’oliva verge extra
¼ got de vinagre de vi 
sal

Elaboració:

Per aromatitzar l’oli, poseu-ne un raig en una paella i afegiu-hi el comí, l’orenga, la farigola i els bitxos caiena (tritureu-los abans en un molinet de cafè). Deixeu que l’oli s’escalfi sense que arribi a agafar prou temperatura per coure, just per a que deixin anar les aromes. Un cop agafi calor, incorporeu el julivert picat, el pebre vermell dolç, les grans d’all picats, el vinagre i retireu del foc.
Barregeu-ho bé i poseu-ho en un bol. Aboqueu-hi una mica més l’oli, corregiu de sal i reserveu.

Vins: Colegiata, 11. Negre. Bodegas Fariña. D.O. Toro. (4,25 €)
         Ysios, 06. Negre. Bodegas Ysios. (18,00 €)
         Dido, 10. Negre. Venus la Universal. (12,80  €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada