Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dissabte, 19 d’octubre del 2013

Arròs de trompetes de la mort, cargols i costelló de porc.



Ingredients (per a 4 persones)

400 g. de cargols.
200 g. de costelló de porc duroc.
300 g. de trompetes de la mort.
350 g. d’arròs carnaroli, bomba o rodó perlat del Pals..
2 tomàquets mitjanets.
½  pebrot vermell.
½  pebrot verd.
4 grans d’alls.
una culleradeta de pebre vermell dolç.
Uns brins de safrà
julivert abundant
oli d’oliva verge.
llorer
romaní
farigola
vinagre.
sal i pebre.

Elaboració.

Poseu els cargols amb sal i vinagres a l’aigüera i un cop han deixat anar la bava, els ben esbandiu. Els poseu en un pot amb aigua freda al foc per enganyar-los. Afegiu-hi el romaní i el llorer, i deixeu coure ½ hora a foc mig...
Poseu un raig d’oli a la cassola i rossegeu el costelló tallat a trossos petits salat i empebrat.
En el mateix oli hi sofregiu els alls tallats a rodanxes fines i els pebrots tallats a daus petits…
A continuació hi afegiu els tomàquets pelats  i picadets i una mica de farigola per matar l’acidesa.
Quan la tomata està una mica sofregida hi afegiu el pebre vermell i el safrà..
Quan teniu el sofregit una mica fet, hi afegiu els les trompetes i les deixeu coure fins que perdin l’aigua. Remeneu un parell de minuts i  hi afegiu els cargols...
A continuació hi poseu l’aigua bullent i deixeu coure tot plegar uns 15 minuts.
Seguidament hi afegiu l’arròs i ho remeneu una mica tot plegat..
L’arròs ha de bullir 10 minuts a foc fort i 3 minuts a foc mitjà.
Quan falten cinc minuts per acabar de coure  tasteu i rectifiqueu de sal i hi poseu el julivert picat.
Un cop cuit l’arròs, el tapeu amb paper d’alumini i el deixeu reposar cinc minuts més.

Vins: Hiriart, 11. Rosat. Agrícola Cigaleña. D.O. Cigales. (5,50 €)
           Ysios, 06. Negre. Bodegas Ysios. (18,00 €)  
           Dido, 10. Negre. Venus la Universal. (12,80  €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada