Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dissabte, 12 d’octubre del 2013

Ou escalfat amb parmentier i ceps.


Ingredients (per a 2 persones)

200 g. de patates monalisa.
150 g. de ceps.
2 ous de gallina de pagès..
25 g, de mantega.
5 cl decrema de llet
sal i pebre.
i gra d'all.
julivert.
oli.

Elaboració.

Per fer el parmentier bulliu les patates, i un cop bullides les aixafeu ben aixafades i hi poseu la mantega, la crema de llet, sal i pebre... I ho barregeu tot ben barrejat.
Escaldeu els ceps amb aigua bullent, els talleu a tires fines, els salpebreu i els passeu per la paella amb una mica d'oli i un polsim d’all i julivert ben picadet...
Per fer els ous escalfats  poseu paper film damunt una tassa, procurant que faci una mica de panxa on col·locareu l'ou i unes gotes d'oli; seguidament feu un farcellet unint les puntes del paper film i el lligueu amb un trosset de fil.
Prepareu una olla amb aigua i sal i, quan bulli, ja podeu escaldar els farcellets. El més difícil és encertar el punt de cocció, ja que la clara ha de quedar presa i el rovell prou sucós,  entre 3 i 4 minuts és suficient.
Un cop cuits, només cal retirar el film transaparent. 
El plat es presenta amb una base de parmentier i al damunt els ceps i l'ou escalfat. 

Vins. Cap de Creus Nacre, 11.  Negre. Joan Sardà. (6,95 €)
         Rime Blanc, 10. Blanc. Acústic Celler. (14,00 €)
         Tierra de Fernández Gómez. 11. Blanc. Agrícola Labastida. (7,00 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada