He cuinat aquest arròs pel dinar de jubilació dels meus benvolguts companys de l’IES Cap Norfeu de Roses Josep Rebollo i Miquel Vinyals....
Ingredients per a 40 persones..
4 kg. d’arròs dels estanys de Pals
4 kg. d’arròs dels estanys de Pals
2 conills tallats a trossets.
2
pollastres tallats a trossets
1 kg. de gambes fresques de Roses.
1 ½ de rossinyols de Setcases.
4 pebrots vermells grossos
1 ½ de rossinyols de Setcases.
4 pebrots vermells grossos
4 pebrots verds italians
8 tomàquets madurs
1 kg. de mongeta tendra ampla.
1 kg. de mongeta tendra rodona
3 cabeces d’alls.
farigola i llorer.
1 cullerada de pebre vermell dolç,
safrà
oli d’oliva
sal i pebre negre
julivert
Elaboració.
Es trosseja el conill, el pollastre i les
verdures,.
Es col·loca la paellera en el foc, cobrim el
fondo d'oli.
En primer lloc hi saltegem les gambes i les reservem...
En primer lloc hi saltegem les gambes i les reservem...
Salpebrem el conill i el pollastre i el
fregim. Un cop fregit s’hi afegeix l'all
tallat a rodanxes fines i es sofregeix lleugerament, a continuació s’hi afegeix
la tomata pelada i tallada a daus, uns brins de farigola i es comença a
sofregir, seguidament s’hi afegeixen els pebrots tallats a daus... un cop
sofregits hi afegim les mongetes tendres, els safrà i el pebre vermell, i es
cobreix amb aigua calenta i quan trenca el bull hi afegim els rossinyols nets.
Ho deixem coure tot plegat uns 15 minuts.. Ací es mira el punt de sal i s’afegeix l’arròs i les gambes procurant repartir-lo per tota la paellera. Ha de coure 5 minuts a foc fort i 15 a foc mig. Es remena la paellera de quan en quan i quan falten 5 minuts hi posem un bon grapat de julivert picat.
Ho deixem coure tot plegat uns 15 minuts.. Ací es mira el punt de sal i s’afegeix l’arròs i les gambes procurant repartir-lo per tota la paellera. Ha de coure 5 minuts a foc fort i 15 a foc mig. Es remena la paellera de quan en quan i quan falten 5 minuts hi posem un bon grapat de julivert picat.
Es tapa amb paper Albal i es deixa reposar 5
minuts més.
Vi: Terra Remota Caminante, 11. Blanc. D.O. Empordà. (16,00 €)
Terra Remota Camino, 10. Negre. D.O. Empordà. (15,00 €)
Terra Remota Camino, 10. Negre. D.O. Empordà. (15,00 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada