Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dissabte, 12 d’octubre del 2013

Arròs del Jubilat.











He cuinat aquest arròs pel dinar de jubilació dels meus benvolguts companys de l’IES Cap Norfeu de Roses Josep Rebollo i Miquel Vinyals....

Ingredients per a 40 persones..

4 kg. d’arròs  dels estanys de Pals
2 conills tallats a trossets.
2  pollastres tallats a trossets
1 kg. de gambes fresques de Roses.
1 ½ de rossinyols de Setcases.
4 pebrots vermells grossos
4 pebrots verds italians
8 tomàquets madurs
1 kg. de mongeta tendra ampla.
1 kg. de mongeta tendra rodona
3 cabeces d’alls.
farigola i llorer.
1 cullerada de pebre vermell dolç,
safrà
oli d’oliva
sal i pebre negre
julivert

Elaboració.

Es trosseja el conill, el pollastre i les verdures,.
Es col·loca la paellera en el foc, cobrim el fondo d'oli.
En primer lloc hi saltegem les gambes i les reservem...
Salpebrem el conill i el pollastre i el fregim. Un cop fregit  s’hi afegeix l'all tallat a rodanxes fines i es sofregeix lleugerament, a continuació s’hi afegeix la tomata pelada i tallada a daus, uns brins de farigola i es comença a sofregir, seguidament s’hi afegeixen els pebrots tallats a daus... un cop sofregits hi afegim les mongetes tendres, els safrà i el pebre vermell, i es cobreix amb aigua calenta i quan trenca el bull hi afegim els rossinyols nets.
Ho deixem coure tot plegat uns 15 minuts.. Ací es mira el punt de sal i s’afegeix l’arròs i les gambes procurant repartir-lo per tota la paellera. Ha de coure 5 minuts a foc fort i 15 a foc mig. Es remena la paellera de quan en quan i quan falten 5 minuts hi posem un bon grapat de julivert picat.
Es tapa amb paper Albal i es deixa reposar 5 minuts més.

Vi: Terra Remota Caminante, 11. Blanc. D.O. Empordà. (16,00 €)
      Terra Remota Camino, 10.  Negre. D.O. Empordà. (15,00 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada