Ingredients: (per a 2 persones)
2 ous de gallina de pagès
300 g
d’ous de reig.
sal i pebre.
1 granet d’all
julivert
oli d’oliva verge d’Espolla.
Preparació.
Poseu una mica d’oli a la paella amb els ous
de reig tallats a tires amples i els saltegeu. A continuació els saleu i
empebreu, i hi afegiu una mica d’all i
julivert molt picadets i ho remeneu tot plegat durant un parell de minuts.
Per fer els ous escalfats poseu paper film damunt una tassa, procurant
que faci una mica de panxa on col·locareu l'ou; seguidament feu un farcellet
unint les puntes del paper film i el lligueu amb un trosset de fil.
Seguidament, prepareu una olla amb aigua i sal
i, quan bulli, ja podeu escaldar els farcellets. El més difícil és encertar el
punt de cocció, ja que la clara ha de quedar presa i el rovell prou sucós, entre 3 i 4 minuts és suficient.
Un cop cuits, només cal retirar el film
transaparent. Aquesta tasca serà més fàcil si heu posat unes gotes d'oli dins
el farcellet.
El plat es presenta amb els ous de reig i l’ou
escalfat al damunt.
Vins: Finca Malaveïna, 09. Negre. Castillo de
Perelada. D.O Empordà. (19,00 €)
Amic Clos d'Agon, 11. Negre. Clos d'Agon-Mas Gil. D.O. Empordà. (13, 00
€)
Terra Remota Camino, 10. Negre. Terra Remota. D.O. Empordà. (15,00 €)
Déu!!!! Aquest plat tan senzill i deliciós!!!!! És que ens l'hauríem de menjar de genolls! ÉS MENJAR DE DÉUS
ResponElimina