El recapte és tot el que genera l'horta. En els seus orígens, la coca amb recapte era una coca feta amb el recapte sobrer que hi havia pels masos i cases i així evitar que es fes malbé. D'aquí que aquesta coca tingui múltiples receptes depenent dels ingredients que s'utilitzin. Pot portar pebrot, ceba, all, tomàquet, albergínies, carabassó, etc.., i s'acostuma a acompanyar amb llonganissa fregida o a la brasa o també amb una arengada o anxoves,
Ingredients.
Per a la massa:
500 g de farina
30 g de llevat premsat
sal
1 got d'aigua tèbia
oli d'oliva verge extra de Riudoms
Per a la guarnició:
3 pebrots vermells escalivats
1 albergínia escalivada
1 tomàquet
1 albergínia escalivada
1 tomàquet
4 anxoves dessalades
6 olives farcides.
6 olives farcides.
sal
oli d'oliva verge extra de Riudoms
Elaboració.
Poseu la farina sobre el marbre en forma de volcà, en el centre, poseu-hi els altres ingredients, tret de l'oli. Treballeu-lo amb les mans fins que s'obtingui consistència i es desenganxi fàcilment del marbre.
Quan estigui feta, deixeu la massa en un lloc
temperat i tapeu-la amb un drap per tal que fermenti, procurant que no rebi
corrent d'aire. Trigarà a fermentar unes dues o tres hores.
Torneu a posar la massa al marbre, afegiu-hi
l'oli d'oliva verge extra. Treballeu-la fins que l'oli hagi quedat absorbit i
la massa quedi suau i elàstica. Deixeu-la reposar trenta minuts més, ben
tapada.
Mentrestant escaliveu els pebrots, les cebes i
‘albergínia. Peleu els pebrots, traieu-los les llavors i talleu-los en tires. Feu el mateix amb l’albergínia,
Espolseu amb farina una safata de forn i
esteneu la massa preparada, tot donant-li la forma de coca, amb les mans
untades amb oli o el corró; a sobre, col·loqueu-hi les tires dels pebrots i l’albergínia, les anxoves dessalades i el
tomàquet i les olives farcides tallats a rodanxes. Finalment tireu-hi un bon
raig d'oli d'oliva per damunt.
Poseu-ho al forn, que ja ha d'estar calent, a 180 ºC, uns trenta minuts. Encara que es pot menjar tan freda com calenta, és més bona recent feta que és quan està al màxim el seu sabor exquisit.
Vins: Cap de Creus Corall, 11. Negre. Joan Sardà. D.O. Empordà. (6,95 €)
Poseu-ho al forn, que ja ha d'estar calent, a 180 ºC, uns trenta minuts. Encara que es pot menjar tan freda com calenta, és més bona recent feta que és quan està al màxim el seu sabor exquisit.
Vins: Cap de Creus Corall, 11. Negre. Joan Sardà. D.O. Empordà. (6,95 €)
Colors, 09. Negre. Cérvoles Celler. D.O. Costers del Segre. (10,00 €)
Camins del Priorat, 11. Negre. Álvaro Palacios. D.O. Priorat. (14,00 €)
Rime Blanc, 10. Acústic Celler. D.O. Priorat. (14,00 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada