Per a 3 persones.
Ingredients pel
brou.
1 cap de rap
mitjà.
2 cebes petites.
2 tomàquet petis
2 grans d'all
Julivert
pebre
oli d’oliva
Preparació.
A la cassola
poseu a escalfar l'oli (que no fumegi) hi afegiu els alls, li doneu unes voltes
i a continuació les cebes a quarts. Quan prenen aroma i color els tomàquets
també a quarts. Tots els ingredients amb una mica de sal. Ofegueu-ho fins que
desaparegui l'aigua dels tomàquets i tireu les closques de tot el marisc, que
haureu pelat abans, donant voltes uns minuts, i després el cap i l’espina del rap i cobriu amb aigua. Manteniu el foc fort 20 minuts i 25 més a foc mitjà. Coleu i reserveu.
Ingredients per
l’arròs.
200 g d'arròs
1 cua de rap
mitjà
2 calamars
mitjans
3 sípies petites
6 llagostins
grossos.
6 escamarlans
grossos
6 gambes grosses.
½ de musclos de
roca.
2 tomàquets
petits
2 cebes petites
sal
safrà
pebre vermell
dolç
Preparació de
l’arròs.
Poseu un bon raig
d’oli a la cassola, quan estigui calent afegiu la sípia i el calamar nets i
tallats a quadrats, doneu unes voltes, i espereu que deixin anar l'aigua,
a continuació afegiu la ceba molt
finament picada. Quan comença agafar color i aroma, afegim els tomàquets
picats, donant voltes i barrejant molt bé. Deixeu que el tomàquet es cuini,
fins que desaparegui l'aigua. Seguidament afegiu-hi una culleradeta de pebre vermell i remeneu una mica més.
Mentre tant
haureu obert els musclos de roca i haureu llevat les cloves.
Afegiu el marisc
pelat, el rap tallat a quadrets i els musclos,
deixant sofregir uns minutets, barrejant amb compte amb cullera de
fusta.
Quan ja està al
punt, pugeu el foc al màxim, tireiu-hi
l’arròs, ofegant-ho amb tots els ingredients 2 o 3 minuts i seguidament
afegiu el brou de peix molt calent, el safrà i rectifiqueu de sal. Temps: 10
minuts fort i 5 mitjà.
Deixeu reposar 5
minuts tapat.
Podeu acompanyar
el plat amb allioli.
Vins: Mareny, 11. Blanc. Espelt Viticultors. D.O. Empordà. (6,65 €)
Vins: Mareny, 11. Blanc. Espelt Viticultors. D.O. Empordà. (6,65 €)
Jose Pariente, 10. Blanc. Verdejo.
D.O. Rueda. (14,00 €)
Belondrade y Lurton, 10. Blanc.
Verdejo. D.O. Rueda. (23,00 €)
Jean Leon Petit Chardonnay, 11.
Blanc. D.O. Penedès. (11,00 €)
Sempre m'ha fet gràcia el nom d'aquest arròs. Realment, queda espectacular, el teu. Petons
ResponEliminaGràcies Marina...
ResponEliminadeu sortir caret aquest arròs del senyoret, oi???????????????
ResponEliminaForça caret...
ResponEliminaPerò els senyorets ja se'l poden pagar....
A mi es el que més m'agrada, no solament per lo bo que surt sino perqué despres no has de recollir cloves
ResponElimina