Ingredients
300 g. d’espaguetis.
400 g. de carn picada de bou.
150 g. de cansalada
50 g.de pastanaga
una fulla d'api
1 ceba
5 cullerades de salsa de tomàquet
5 cullerades de brou de carn
½ got de vi blanc
200 mil·lilitres de llet
formatge parmesà
formatge parmesà
llorer
oli d'oliva verge
oli d'oliva verge
sal i pebre
Preparació
Es talla la cansalada a daus i es posa en una olla de fang, sense
més condiment, i, a foc lent, es deixa que deixi anar el greix i es posi
cruixent.
S'afegeixen llavors la ceba, l'api i la
pastanaga, molt picats, i es deixa que es daurin en el greix de la cansalada.
Cal respectar els temps, lents, en els que hem de daurar les carns i les
verdures, o el resultat no serà el mateix.
Quan les verdures estiguin gairebé
transparents, s'afegeix la carn de bou, es puja la flama i es deixa coure uns
quants minuts, remenant sovint. Quant comenci a enganxar-se una mica en el fons
de l'olla, s'afegeix el vi blanc i es deixa que s'evapori.
Es dilueix la salsa de tomàquet en 5
cullerades de brou calent i s'afegeix a la carn. Es baixa el foc i es va
afegint la llet a poc a poc, a intervals de 15 minuts. Es salpebra la salsa i
es cou, remenant sovint, durant una mitja hora hora.
Mentre tant, posem aigua abundant a bullir en una olla
grossa amb sal, un raig d’oli i dues fulles de llorer. Quan estiguin cuits els
colem, els posem en el plat i al damunt hi posem la salsa bolonyesa amb una
mica de formatge parmesà ratllat.
Vins: Morlanda Blanc, 11. Blanc. Viticultors del Priorat. (11,50 €)
Amaren, 10. Blanc. Bodegas Amaren.
D.O. Rioja. (13,00 €)
Guigal Cotes du Rhone Blanc, 2011. (17,00 €)
Un clàssic deliciós. I bé per l'afegit de vi blanc!
ResponElimina