Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimarts, 29 d’octubre del 2013

Vedella a la “mode”.


"Nietzsche deia que la literatura ha de ser cínica, crítica i pessimista. Només es pot ser optimista davant d'un “boeuf à la mode” i una ampolla de borgonya."
(Josep Pla oral.)

Ingredients  ( per a 4 persones ) :

1 peça  de vedella dels ossets
80 g de cansalada fumada
½  kg de pastanagues
¼ de patates kennebec
2 fulles de llorer
julivert
2 cebes tendres
1 cabeça d'alls
sal gruixuda i pebre
farina
oli d’oliva verge
mitja ampolla de vi blanc del Penedès

Preparació.

Tallar la carn a trossos d'uns 4 cm d'ample salar i empebrar.
Tallar la cansalada en quadrats de 2 cm de gruix
Pelar les pastanagues, les patates i les cebes. Tallar la ceba i tallar les pastanagues a rodanxes d'uns 4 cm i les patates pel mig.
En una cassola alta  escalfar quatre cullerades d'oli.
Ofegar la carn  i  a continuació, afegir la cansalada
Escampar un o dos cullerades de farina i remenar
Afegir el vi blanc girant gradualment .
Afegir la ceba, la cabeça d’all sencera, la pastanaga, el julivert i les fulles de llorer.  
Salar.
Cuinar a foc lent durant tres hores, remenant ocasionalment.
A la meitat de la cocció afegiu-hi les patates.

Vi: Bourgogne rouge. Joblot Givry Premier Cru Servoisine, 2010. (28,85 €)
      Pie Franco, 06. Negre. Propiedad Vitícola Casa Castillo. D.O. Jumilla. (31,00 €)
      Font de la Figuera, 09. Negre. Clos Figueras. D.O. Priorat. (24,00 €)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada