"Nietzsche deia que la literatura ha de
ser cínica, crítica i pessimista. Només es pot ser optimista davant d'un “boeuf
à la mode” i una ampolla de borgonya."
(Josep Pla oral.)
Ingredients ( per a 4 persones ) :
1 peça de
vedella dels ossets
80 g de cansalada fumada
½ kg de
pastanagues
¼ de patates kennebec
2 fulles de llorer
julivert
2 cebes tendres
1 cabeça d'alls
sal gruixuda i pebre
farina
oli d’oliva verge
mitja ampolla de vi blanc del Penedès
Preparació.
Tallar la carn a trossos d'uns 4 cm d'ample salar
i empebrar.
Tallar la cansalada en quadrats de 2 cm de
gruix
Pelar les pastanagues, les patates i les cebes.
Tallar la ceba i tallar les pastanagues a rodanxes d'uns 4 cm i les patates pel
mig.
En una cassola alta escalfar quatre cullerades d'oli.
Ofegar la carn
i a continuació, afegir la
cansalada
Escampar un o dos cullerades de farina i
remenar
Afegir el vi blanc girant gradualment .
Afegir la ceba, la cabeça d’all sencera, la
pastanaga, el julivert i les fulles de llorer.
Salar.
Salar.
Cuinar a foc lent durant tres hores, remenant
ocasionalment.
A la meitat de la cocció afegiu-hi les patates.
A la meitat de la cocció afegiu-hi les patates.
Vi: Bourgogne rouge. Joblot Givry Premier Cru
Servoisine, 2010. (28,85 €)
Pie
Franco, 06. Negre. Propiedad Vitícola Casa Castillo. D.O. Jumilla. (31,00 €)
Font de la Figuera, 09. Negre. Clos Figueras. D.O. Priorat. (24,00 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada