El meu bon amic Lluís Domènech em va demanar que m’inventés un ”Arròs del Calciner”, aquí el teniu.
Ingredients (per a 4 persones)
400 g. de bacallà dessalat.
3 ceps mitjans
3 tires de costelló de porc tallades a trossets.
3 dotzenes de cargols
350 g. d’arròs carnaroli, bomba o rodó perlat del Pals..
1 ceba de Figueres
2 tomàquets mitjanets.
1 pebrot verd italià.
4 grans d’alls.
uns brins de safrà.
una culleradeta de pebre vermell dolç.
julivert abundant
oli d’oliva verge.
farigola
llorer
sal i pebre.
Elaboració.
Netegeu els cargols i els poseu en un pot amb aigua freda al foc per enganyar-los. Afegiu-hi el romaní i el llorer, i deixeu coure ½ hora a foc mig...
Poseu un raig d’oli a la cassola i poseu el costelló a rossejar. Quan estigui ros el retireu.
En el mateix oli hi sofregiu 3 grans d’alls tallats a làmines, quan comencin a canviar de color hi afegiu la ceba i el pebrot verd tallats a daus petits…
Deixeu sofregir fins que la ceba quedi transparent.. A continuació hi afegiu els tomàquets pelats i picadets i una mica de farigola per matar l’acidesa.
Mentre tant haureu posat aigua a bullir i haureu escaldat els ceps nets i sencers.
Quan la tomata està una mica sofregida hi afegiu el pebre vermell i el safrà...
Quan teniu el sofregit una mica fet, hi afegiu els ceps tallats a tires amples i els deixeu coure fins que perdin l’aigua. Remeneu un parell de minuts, i hi afegiu el bacallà esqueixat. Ho remeneu amb una cullera de fusta i hi afegiu el costelló i els cargols que haureu colat...
Hi afegiu l’arròs i ho remeneu una mica tot plegat.. A continuació hi poseu l’aigua bullent.
L’arròs ha de bullir 10 minuts a foc fort i 3 minuts a foc mitjà.
Quan falten cinc minuts per acabar de coure, hi afegiu una picada feta amb un gra d’all, el julivert i un bon raig d’oli.
Tasteu i rectifiqueu de sal. Un cop cuit l’arròs, el tapeu amb paper d’alumini i el deixeu reposar cinc minuts més.
Vins. Serrasagué Rosat-T, 11. Rosat. Celler Marià Pagès. (4,00 €)
Hiriart, 11. Rosat. Agrícola Cigaleña. D.O. Cigales. (5,50 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada