Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dissabte, 28 de setembre del 2013

Arròs del Calciner.


El meu bon amic  Lluís Domènech em va demanar que m’inventés un ”Arròs del Calciner”, aquí el teniu.


Ingredients (per a 4 persones)

400 g. de bacallà dessalat.
3 ceps mitjans
3 tires de costelló de porc tallades a trossets.
3 dotzenes de cargols 
350 g. d’arròs carnaroli, bomba o rodó perlat del Pals..
1 ceba de Figueres
2 tomàquets mitjanets.
1 pebrot verd italià.
4 grans d’alls.
uns brins de safrà.
una culleradeta de pebre vermell dolç.
julivert abundant
oli d’oliva verge.
farigola
llorer
sal i pebre.

Elaboració.

Netegeu els cargols i els poseu en un pot amb aigua freda al foc per enganyar-los. Afegiu-hi el romaní i el llorer, i deixeu coure ½ hora a foc mig...
Poseu un raig d’oli a la cassola i poseu el costelló a rossejar. Quan estigui ros el retireu.
En el mateix oli hi sofregiu 3 grans d’alls tallats a làmines, quan comencin a canviar de color hi afegiu la ceba i el pebrot verd tallats a daus petits…
Deixeu sofregir  fins que la ceba quedi transparent.. A continuació hi afegiu els tomàquets pelats  i picadets i una mica de farigola per matar l’acidesa.
Mentre tant haureu posat aigua a bullir i haureu escaldat els ceps nets i sencers.
Quan la tomata està una mica sofregida hi afegiu el pebre vermell i el safrà...
Quan teniu el sofregit una mica fet, hi afegiu els ceps tallats a tires amples i els deixeu coure fins que perdin l’aigua. Remeneu un parell de minuts, i hi afegiu el bacallà esqueixat. Ho remeneu amb una cullera de fusta i hi afegiu el costelló i els cargols que haureu colat...
Hi afegiu l’arròs i ho remeneu una mica tot plegat.. A continuació hi poseu l’aigua bullent.
L’arròs ha de bullir 10 minuts a foc fort i 3 minuts a foc mitjà.
Quan falten cinc minuts per acabar de coure, hi afegiu una picada feta amb un gra d’all, el julivert i un bon raig d’oli.
Tasteu i rectifiqueu de sal. Un cop cuit l’arròs, el tapeu amb paper d’alumini i el deixeu reposar cinc minuts més. 

Vins. Serrasagué Rosat-T, 11. Rosat. Celler Marià Pagès. (4,00 €)
          Hiriart, 11. Rosat. Agrícola Cigaleña. D.O. Cigales. (5,50 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada