Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimecres, 15 de gener del 2014

Arròs de fredolics.






Ingredients (per a 4 persones)

400 g. de fredolics. .
350 g. d’arròs carnaroli, bomba o rodó perlat del Pals..
1 ceba
2 tomàquets mitjanets.
½  pebrot vermell.
½  pebrot verd.
4 grans d’alls.
un pols de curri
uns brins de safrà.
julivert abundant
oli d’oliva verge.
farigola
sal i pebre.
1 litre de brou de carn lleuger. (Pot ser caldo Aneto)

Elaboració.

Poseu un raig d’oli a la cassola,.
En el mateix oli hi sofregiu la ceba ben picolada  i els pebrots tallats a daus petits…
A continuació hi afegiu els tomàquets pelats  i picadets i una mica de farigola per matar l’acidesa.
Quan la tomata està una mica sofregida hi afegiu el curri i el safrà.
Quan teniu el sofregit una mica fet, hi afegiu els fredolics  i els deixeu coure fins que perdin l’aigua. Els saleu i emprebreu i hi afeigiu l’all i el julivert picats…
Remenuu un parell de minuts i hi afegiu l’arròs i ho remeneu una mica tot plegat..
A continuació hi poseu el brou de carn lleuger bullent.
L’arròs ha de bullir 10 minuts a foc fort i 3 minuts a foc mitjà.
Quan falten cinc minuts per acabar de coure  tasteu i rectifiqueu de sal.
Un cop cuit l’arròs, el tapeu amb paper d’alumini i el deixeu reposar cinc minuts més.

Vins. Serrasagué Rosat-T, 11. Rosat. Celler Marià Pagès. (4,00 €)
          Hiriart, 11. Rosat. Agrícola Cigaleña. D.O. Cigales. (5,50 €)


1 comentari:

  1. Aquest arròs passa sens mastegar, Salvi. I molt ben maridat amb aquest rosat!

    ResponElimina