Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dilluns, 19 de gener de 2015

Risotto de safrà amb Mascarpone a l'aroma de tòfona blanca










Ingredients (per a 4 persones.)

350 g.  d’arròs Carnaroli.
2 cebes de Figueres.
4 pastanagues mitjanes.
1 fulla d’api
1 porro
100 g. de formatge mascarpone
safrà.
aigua
oli
julivert
mantega
sal i pebre.
oli de tòfona blanca

Elaboració.

Posem l’aigua a bullir per fer el caldo, i hi afegim una ceba partida,  dues pastanagues, la fulla d’api, el porro i la sal. Ho fem bullir una hora.
Picolem una ceba ben picolada..
Incorporem a la cassola la ceba que hem tallat prèviament amb una culleradeta de mantega i ho deixem sofregir.
Afegim les dues pastanagues atllades a rodanxes parides per la meitatuna mica de vi blanc i deixem que s’evapori.
Seguidament hi afegim l’arròs i el safrà i ho barregem tot plegat...
Després afegim el caldo que teníem fet  fins que cobreixi l’arròs. Anirem incorporant caldo a mesura que l'arròs ens ho demani.
Quan faltin 9 minutets per estar cuit l’arròs, incorporarem el formatge mascarpone.
Quan faltin 3 minuts hi afegim julivert picat
Deixem acabar de coure i tapem durant 5 minuts.
(El temps de cocció de l’arròs Carnaroli és de15 minuts..)
Un cop posat l'arròs al plat l'amaniu amb oli de tòfona blanca perquè n'agafi l'aroma.

Vins: Brunus, 09. Negre. Portal del Monsant. D.O. Montsant. (12,15 €)
          Partida del Jueus, 09. Negre. Bodega Sanstravé. D.O. Conca de Barberà. (9. €) 
          Vilarnau Pinot Noir, 11. Rosat. Castell de Vilarnau. D.O. Penedès. (6.00 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada