Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dijous, 15 de gener de 2015

Vichyssoise Adrià

Aquestta recepta l'l'he trobada a la Cuina Irreductible de Manel Baxerias
És una recepta de vichyssoise de Ferran Adrià però hi introduirem un parell de petites variacions, no l’acompanyarem amb ous durs, ho farem amb ous poché i la servirem tèbia, no freda de la nevera.




Ingredients per a 2 persones:

1 porro
1 patata mitjana
½ ceba
40 ml. de nata liquida
2 ous
2 cullerades de mantega
Caldo de pollastre 400 ml.
Dauets de pa torrat
Oli d’oliva extra verge
Sal
Pebre negre

Preparació:

Peleu, i trenqueu les patates, mentre aneu escalfant el caldo d’au. Peleu i talleu el porro en juliana, poseu la ceba a coure en una olla amb mantega i quan agafi color afegiu-li el porro i deixeu-los coure junts.
Afegiu les patates trencades i el caldo calent tapeu-ne l’olla i deixeu-les coure durant uns trenta minuts.
Mentre es couen les patates prepararem els ous poché tal i com ja ho varem fer a la recepta de Sopa de ceba amb ou poché i fos de formatge .
Un cop passats els trenta minuts, o quan la patata estigui cuita,apagueu el foc, tritureu amb la batedora fins aconseguir una crema fina, afegiu-hi la nata líquida remeneu per homogeneïtzar la crema amb la nata i poseu el punt de sal i pebre al vostre gust.
Quan aneu a servir poseu l’ou al fons del plat avoqueu-hi la vichyssoise tèbia damunt, adorneu-lo amb els dauets de pa torrat i amaniu-la amb oli d’oliva extra verge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada