Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimecres, 18 de setembre del 2013

El Niu. (Recepta)




Ingredients per a 4 persones.

½ kg. de peixopalo 
3 talls de bacallà dessatlat
1 sèpia grossa.
2 tires gruixudes de cansalada virada.
8 tords
150 g tripes de bacallà.
2  ous durs
8 patates kennebek mitjanes.
3 cebes
1 tomàquet madur gros
1 pebrot verd
1 dotzena d’olives kalamata
pebre vermell
1 got de vi blanc sec.
1 cabeça d’alls
oli d’liva de Pau.
sal
pebre
julivert 
1 branqueta de farigola
2 fulles de llorer.

Preparació 

Poseu el peixopalo a remullar una setmana canviant l’aigua cada dia. Feu el mateix amb les tripes de bacallà durant dos dies,
Aboqueu oli en una cassola de fang grossa. Quan estigui calent daureu lentament la ceba picolada, quan sigui daurada  hi afegiu el tomàquet pelat i picolat amb un pols de farigola per matar l’acidesa.. 
Al cap d’una estona hi afegiu tres grans d’all i el julivert finament picats. 
Mentre es fa el sofregit,  en una paella ampla fregiu la cansalada salada i empebrada tallada a daus grossos, els tords,  8 grans d’all sense pelar, una branqueta de farigola, dos fulles de llorer i les olives kalamata. 
Quan el sofregit de la cassola estigui fet, hi tireu la sèpia i els tords amb el seu acompanyament.
Finalment, i seguint aquest mateix ordre afegiu-hi el pebre vermell, el vi blanc, el peixopalo, el bacallà i  les tripes de bacallà molt picades.  Mulleu-ho amb aigua calenta i deixeu-ho bullir a poc a poc durant 20 minuts.
A continuació afegiu-hi les patates esberlades  i deixeu-ho coure tot junt a foc fort fins que les patates estiguin cuites. 
Quan falten pocs minuts perquè sigui cuit, hi afegiu els ous durs partits pel mig, i rectifiqueiu de sal.
En l’últim moment  hi poseu un  parell de cullerades d’allioli negat.

Vins:  Ysios, 06. Negre. Bodegas Ysios. (18,00 €)          
           Dido, 10. Negre. Venus la Universal. (12,80  €)
           Sela, 10. Negre. Bodegas Roda. D.O. Rioja. (15,00 €)
           Pie Franco, 06. Negre. Casa Castillo. D.O. Jumilla. (31,00 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada