Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

divendres, 13 de setembre del 2013

Salaó d'anxoves de Roses


Ingredients.

anxoves fresques i grosses de Roses.
sal gruixuda.
pebre negre.


Elaboració.

La conserva s'ha de fer a l'estiu, ja que és el moment en el qual l'anxova és gran i està grassa. No cal rentar el peix ja es farà en el moment de dessalar-lo.
Arrancar el cap i treure les entranyes de l'anxova estirant i fent que segueixin a partir del cap.
Posar-les en una escorredora, barrejades amb sal gruixua durant un parell d'hores. Reservar el suc.
Després, posar un dit de sal en un recipient de vidre i una mica de pebre negre (molt poc). A sobre, posar-hi un sostre d'anxoves i cobrir-les amb sal. S'hi torna a tirar un polsim de pebre negre.
Continuar amb la mateixa operació fent pisos d'anxoves fins a la part de dalt del recipient. Llavors cobrir la part superior amb un gruix de sal, posar-hi el suc que hem resevat, i tapar. 
És convenient posar la data a sobre de la conserva ja que s'ha de deixar confitar durant un any.
Aneu amb compte amb el pebre negre ja que accelera elconfitat de les anxoves.
La meva àvia també hi posava una mica de farigola...

Com es netegen les anxoves confitades.










Obriu les anxoves amb els dits, treieu les espines i les restes de les tripes i les ben esbandiu sota l'aixeta. Les poseu en remull en aigua abundant durant una hora i mitja.  Canvieu l’aigua cada 20 minuts.
Un cop dessalades les poseu a escórrer en una escorredora..
Un cop escorregudes  les poseu en una plata i les cobriu amb l’oli d’oliva i les deixeu reposar una horeta més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada