Aquest plat l’he après del receptari de cuina monàstica de Fra Joan Badia, cuiner del Monestir de Poblet.
Ingredients.
1 espatlla de
xai,
½ quilo de
rovellons,
2 cebes tendres,
2 grans d'all,
1 copeta de vi
ranci,
½ got de brou o d’aigua
farina,
salsa de
tomàquet,
julivert, llorer,
farigola,
pebre, oli, sal.
Preparació
Es talla la carn
a trossos grans, s'assaona amb sal i pebre al gust i s'arrebossa en farina
abans de fregir en una cassola amb una mica d'oli calent. Ja daurat el xai,
s'incorporen les cebes picades i un ramet d'herbes fet amb julivert, llorer i
farigola. S'ofega tot a foc lent i, quan la ceba estigui tendra, s'agreguen
tres cullerades de salsa de tomàquet, un got gran de Jerez i una copa petita de
brou o aigua, deixeu-ho coure tot junt fins que la salsa redueixi.
A part, es
netegen els rovellons, se salten en una mica d'oli i s'empolvoren amb els alls
i una mica de julivert picats. Es remouen una mica i s'afegeixen a la cassola
amb el xai, es comprova el punt de sal i es deixa coure fins que la carn
estigui tendra.
La carn estarà
feta quan comenci a separar-se de l'os
amb facilitat. Arribat el punt, es passa el guisat a una font i se serveix molt
calent.
Vins: Ysios, 06. Negre. Bodegas Ysios. D.O. Rioja. (18,00
€)
Dido, 10. Negre. Venus la Universal. D.O. Montsant. (12,80 €)
Dido, 10. Negre. Venus la Universal. D.O. Montsant. (12,80 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada