Ingredients
1 espatlla de xai.
½ kg de rossinyols
2 cebes
2 cabeces d’alls
3 tomàquets
1 copa de vi ranci
1 brot de menta
1 fulla de llorer
romaní
farigola
oli d’oliva d’Espolla
sal
pebre
aigua.
Elaboració
Saleu, empebreu i ruixeu amb oli l’espatlla de xai a la que haureu fet un parell de talls profunds i poseu-la en una plata al forn.Mentrestant poseu la menta a marinar amb el vi ranci.
Un cop estigui enrossida afegiu-hi les cebes tallades a trossos grans, els alls sencers, els tomàquets tallats a quarts, la fulla de llorer, el romaní i la farigola.
Deixeu que tot plegat es vagi rostint. Un cop la verdura estigui cuita hi tireu el vi ranci amb la menta i deixeu-ho reduir.
Netegeu i saltegeu els rossinyols a la paella, els saleu i els empebreu i els afegiu al rostit.
Regueu sovint la carn amb el suc de la cocció i afegiu-hi aigua si veieu que queda sec.
Deixeu-ho coure fins que les espatlles estiguin cuites per dins i siguin cruixents per fora.
Vins: Ysios, 06. Negre. Bodegas Ysios. D.O. Rioja. (18,00 €)
Dido, 10. Negre. Venus la Universal. D.O. Montsant. (12,80 €)
Sense paraules, Salvi. Només un 10 de felicitat.
ResponElimina