Ingredients per a 2 persones.
1 aranya grossa.
2 garranyeus mitjans
400 g de patates monalisa.
4 grans d’alls,
1 tomàquets cor de bou
1 pebrot verd
1 culleradeta de pebre vermell.
julivert
oli d’oliva de l’Empordà.
sal i pebre
farigola
1 cullerada d’allioli
Elaboració
Netegeu l’aranya i els garranyeus i poseu ¾ l. d’aigua a bullir amb els caps, les aletes i les cues per fer un fumet.
Poseu un bon raig d’oli en una cassola de ferro, hi afegiu els alls tallats a rodanxes i els rossegeu una mica, a continuació hi poseu el pebrot verd tallat a quadradets i doneu un parell de voltes. Seguidament hi afegiu el tomàquet pelat i tallat a trossets amb un bri de farigola i deixeu sofregir una estoneta..
A continuació poseu-hi les patates pelades i esqueixades a trossos (esberlant-les amb el ganivet fent pressió, sense tallar; això té la funció de dispersar el midó i lligar la salsa), ho remeneu i hi afegiu el pebre vermell i el julivert picat.
Hi poseu el fumet sense que cobreixi les patates i ho deixeu bullir tot plegat 5 minuts a foc fort...
A continuació hi afegiu l’aranya tallada en tres trossos i els garranyeus tallats per la meitat, hi poseu la sal hi el pebre., i si convé hi poseu una mica més de brou però sense que mai cobreixi el peix...
Poseu-ho a foc viu, tapat, durant 15 minuts.
En el moment d’apagar el foc tireu-hi una cullerada d’allioli tot sacsejant una mica la cassola a fi que es barregi tot plegat.
Vins: Terra Remota Caminito, 11. Rosat. Terra Remota. D.O. Empordà. (12,00 €)
Macizo, 11. Blanc. Vins del Massís. D.O. Catalunya. (16,00 €)
Gaba do Xil Mencia, 11. Negre. Vinos Telmo Rodríguez. D.O Valdeorras. (8,75 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada