Ingredients.
2 ous de gallina de pagès.
3 grans d'all
1 pebrot sec
1 albergínia
1 carbassó
2 tomàquets madurs
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 ceba de Figueres.
farigola
1 fulla llorer
una copeta de conyac
½ got d’aigua
sal
Elaboració.
Per fer la samfaina poseu en una paella un bon raig d'oli
d'oliva, la ceba i els pebrots tallats a daus juntament amb el llorer, 3 grans
d’all sense pelar i la sal. Quan la ceba comenci a agafar color afluixarem el
foc i hi afegirem l'albergínia i el carbassó tallats també a daus i els
tomàquets pelats i tallats a daus i uns brins de farigola per matar l’acidesa..
Al cap de dos minuts hi abocarem el conyac i després el
½ got d'aigua.
En aquest moment haurem d'anar amb cura perquè no se'ns
enganxi, ja que l'albergínia eixugarà per uns moments la cassola i el sucre del
tomàquet corre el risc de cremar-se. Ho deixarem coure 15 minuts més a foc
lent.
Per fer la truita deixatem els ous i els salem, els posem a
coure i deixem que és formi una capa una mica gruixada, posem dues cullerades
de samfaina al damunt i embolcallem el farcit amb la capa d’ou.. Girem la
truita amb compte perquè no es trenqui i l’acabem de coure.
Vins: Floresta Negre, 11. Pere Guardiola. D.O. Empordà. (4,00 €)
Acústic, 11. Rosat. Acústic Celler. D.O. Montsant. (10,00 €)
Vins: Floresta Negre, 11. Pere Guardiola. D.O. Empordà. (4,00 €)
Acústic, 11. Rosat. Acústic Celler. D.O. Montsant. (10,00 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada