Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

diumenge, 3 de febrer del 2013

Arròs de conill, salsitxes i barreja de bolets.




Ingredients (per a 6 persones)

400 g. de conill.
6 salsitxes de porc duroc.
100 g.  de barreja de bolts secs.
600 g. d’arròs carnaroli, bomba o rodó perlat de Pals..
2 cebes de Figueres mitjanes.
3 tomàquets mitjans.
½ pebrot vermell.
1 pebrot verd italià.
1 culleradeta de pebre vermell dolç de la Vera.
6 grans d’all.
oli d’oliva verge.
julivert abundant
farigola
sal i pebre.

Elaboració.

Rossegem a la cassola els conill tallat a trossos petits salat i empebrat i les salsitxes partides per la meitat. Quan estigui tot  ros, ho reservem en un plat.
Pelem el alls i els tallem a rodanxes fines.
Pelem la ceba i la piquem a trossets petits.
Posem oli a la cassola i quan sigui calent, hi afegim les rodanxes d’all. Quan comencen a agafar color hi afegim la ceba, i deixem que es sofregeixi a poc a poc, sense que es cremi.
Tallem els pebrots a quadradets petits i els afegim al sofregit. Sofregim una estoneta a foc molt lent., anant amb compte de que no es cremi..  Hi afegim el pebre vermell i remenem durant dos minuts..
A continuació hi afegim els tomàquets pelats  i picats i una mica de farigola per matar l’acidesa.
Quan la tomata està sofregida hi afegim els bolets que haurem tingut en remull durant una hora en aigua calenta, i ho remenem una estoneta..
A continuació hi afegim el conill, les salsitxes i l’arròs, i hi donem un parell de tombs.
Hi posem l’aigua bullent  i salem.
L’arròs ha de bullir 10 minuts a foc fort i 3 minuts a foc mitjà.
Quan falten 5 minuts per acabar de coure, hi afegim abundant julivert picat.
El tastem i rectifiquem de sal.
Un cop cuit l’arròs, el tapem amb paper d’alumini i el deixem reposar cinc minuts més.

Vins: Perafita Picapoll, 11. Blanc. Celler Martín Faixó. D.O. 

          Clos Mustardó, 08. Blanc. Joan Ametller. D.O. Priorat. (10,00 €)
          La Bruja Avería , 11. Negre.  Bodega Comando G. D.O. Madrid (12,25 €)
          Can Blau, 10. Negre. Cellers Can Blau. D.O. Monsant. (11,50 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada