Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimarts, 5 de febrer del 2013

Risotto rosa de pollastre i verduretes.


Plat del restautant latroupecafè (La Llagosta)

Ingredients (per a 4 persones.)

350 g.  d’arròs Carnaroli.
2 cuixes de pollastre desossades.
6 xampinyons
2 cebes de Figueres.
1 carbassó gros.
4 pastanagues mitjanes.
3 remolatxes
1 fulla d’api
100 g. de formatge parmesà
aigua
oli
sa i pebre.

Elaboració.

Posem l’aigua a bullir per fer el caldo, i hi afegim una  ceba partida, mig carbassó, una remolatxa i mitja tallades a rodanxes,  les dues pastanagues, la fulla d’api i la sal... Ho fem bullir una hora.
Tallem en daus petits dues pastanagues, la ceba , la remolatxa  i el mig  carbassó que queda.
Tallem les cuixes de pollastre en daus petits, salem, empebrem i enrossim. I ho reservem en un plat.
Incorporem a la cassola la pastanaga, la remolatxa , la ceba  i el carbassó que hem tallat prèviament
 Al cap d’una estona incorporeu  els xampinyons  tallats en en lamines  i deixem sofregir...
 Un cop quedin ben cuits el xampinyons incorporem l’arròs i remenarem 2 minuts.
Afegim una mica de vi blanc i deixem que s’evapori.
Després afegim el caldo que teníem fet  fins que cobreixi l’arròs. Anirem incorporant caldo a mesura que ens ho demani.
Quan creieu que faltin 5 minutets per estar cuit l’arròs incorporarem el formatge parmesà ratllat..
Deixem acabar de coure i tapem durant 5 minuts.
(El temps de cocció de l’arròs Carnaroli és de 15 minuts..)

Vins: Brunus, 09. Negre. Portal del Monsant. D.O. Montsant. (12,15 €)
         Partida del Jueus, 09. Negre. Bodega Sanstravé. D.O Conca de Barberà. (9,00 €)
         Vilarnau Pinot Noir, 11. Rosat. Castell de Vilarnau.D.O. Penedès. (6.00 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada