Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dilluns, 18 de febrer del 2013

Carxofes i espàrrecs amb bacallà.




Ingredients (per a 2 persones)

300 g. de bacallà dessalat
16 espàrrecs verds..
4 carxofes.
1 ceba de Figueres mitjana.
4 grans d'all.
una rodanxeta de bitxo.
1/2 got de vi blanc.
farina
julivert abundant,.
oli d'oliva d'Espolla.
sal i pebre.

Elaboració.

Es posen a sofregir els alls tallats a rodanxes i quan comencen a canviar de color s'hi posa la ceba tallada ben fina. Es sofregeix fins que la ceba quedi transparent.
A continuació s’hi afegeix el vi blanc i una culleradeta de farina,  es remena i es deixa reduir..:
Seguidament s’hi afegeix el bacallà i el bitxo,  i donem un parell de tombs a tot plegat....
A continuació s’hi afegeixen les carxofes tallades a octaus i aigua calenta fins arran del guisat.
Deixem coure 10 minuts.. i hi afegim els espàrrec tallats a terços.
I ho posem a coure 10 minuts més...
Quan falten cinc minuts per acabar de coure el guisat.., s'hi posa un bon grapat de julivert picat..
Un cop apagat el foc,  es tapa la cassola,  es deixa reposar uns moments i ja es pot servir.

Vi. Sinols 11. Rosat.  Empordàlia. D.O. Empordà. (4,15 €)
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada