Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

diumenge, 10 de febrer del 2013

Arròs de setze verdures amb bacallà.


Ingredients (per a 4 persones)

8 talls de bacallà de la penca remullat.
300 g. d’arròs carnaroli, bomba o rodó perlat del Pals..
6 alls tendres.
1 ceba de Figueres mitjana.
2 tomàquets.
1 remolatxa.
2 pastanagues petites.
1 pebrot vermell.
1 pebrot verd.
8 xampinyons.
1 tronc d’api.
100 g. de mongeta tendra.
8 cols de Brussel·les.
2 carxofes.
1 albergínia.
1 carbassó.
8 espàrrecs verds.
¼ de bròquil verd.
Julivert abundant
Oli d’oliva verge.
Sal i pebre.
Farigola
Farina.

Elaboració.

Enfarinem  i fregim els trossos  de bacallà i els reservem en un plat.
Pelem els alls tendres els tallem a rodanxes fines.
Pelem la ceba i la tallem a trossets petits,
Posem oli a la paella i quan és calent, hi afegim les rodanxes d’all. Quan comencen a agafar color hi afegim la ceba, i deixem que es sofregeixi a poc a poc, sense que es cremi.
Pelem i tallem els tomàquets a quadradets petits i els afegim al sofregit amb una mica de farigola per matar l’acidesa. Sofregim una estoneta.
A partit d’aquest moments hem d’anar afegint les verdures al sofregit per ordres de duresa, deixant sofregir un minut entre verdura i verdura...
Les verdures han d’estar tallades a tires perquè quedin senceres un cop cuites.
L’ordre és el següent: remolatxa, pastanagues, pebrot vermell, pebrot verd, xampinyons. tronc d’api, mongeta tendra, carxofes, albergínia, carbassó, espàrrecs verds,  bròquil verd i cols de Brussel·les.
Quan ho tenim tot sofregit hi afegim els talls de bacallà que hem fregit abans..
Hi afegim l’arròs i ho remenem una mica..
A continuació hi posem l’aigua bullent. Salem i empebrem.
L’arròs ha de bullir 13 minuts a foc fort i 3 minuts a foc mitjà.
Quan falten cinc minuts per acabar de coure hi afegim abundat julivert picat.
El tastem i rectifiquem de sal.
Un cop cuit l’arròs, el tapem amb paper d’alumini i el deixem reposar cinc minuts més. 

Vins: Giné Rosat, 10. Rosat. Buil & Giné. D.O. Priorat. (9,00 €)
          Homenaje American Pérez, 11. Rosat. B. Marco Real. D.O. Navarra. (3,50 €) 
          Torelló Brut Nature, 07. Cava. Torelló. (13,80 €)
          Nelín , 10. Blanc. Clos Mogador. D.O. Priorat. (27,00 €)
          Macizo, 11. Blanc. Torres. D.O. Conca de Barberà. (16, 00€)

          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada