Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dijous, 7 de febrer del 2013

Estofat de coll de xai amb pèsols i carxofes.



Aquest plat me’l va ensenyar la Catalina, la meva mare.

Ingredients per a 4 persones.

600 g. de pèsols frescos (sense tavella).
6 carxofes.
400 g. de coll de xai tallat a daus.
2 tomàquets ratllats.
4 alls tendres
1 ceba de Figueres.
1/2 branca d'api
un bri de menta.
brou fet amb les tavelles dels pèsols.
1/2 got vi blanc
oli d'oliva
pebre negre
sal

Elaboració.

En una cassola amb un bon raig  d'oli daurem la carn que haurem salat i empebrat prèviament.
A continuació afegim la verdura picadeta i deixem que es sofregeixi tot plegat.
Un cop la verdura sigui daurada afegirem el vi blanc i ho deixarem reduir 5-10 minuts.
A continuació afegirem el tomàquet ratllat i el deixarem sofregir també uns 10 minutets a foc baix.
Seguidament, incorporem els pèsols i les carxofes tallades a octaus, i el bri de menta.
Afegirem suficient brou fet amb les tavelles dels pèsols per cobrir-ho tot plegat.
Ho salem una mica i ho deixarem coure uns 35-40 minuts a foc mitjà fins que la carn estigui tova.
Quan falten 5 minuts tastem i rectifiquem de sal.

Vins:  Románico, 10. Negre. Teso la Monja. D. O. Toro. (6,75 €)
           Coronas, 11. Negre. Torres. D.O. Catalunya. (5,55 €)

3 comentaris:

  1. Salvi, de vegades no coincideixo totalment amb els teus comentaris polítics, però una recepta com aquesta mereix un alt índex de compenetració i confluència! Rosa M. Puig-Serra.(Gràcies a Julia Goytisolo he arribat al teu web)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Rosa M.
      En el temps que corren.... La cuina és un dels pocs consols que ens queden...
      Salutacions cordials...

      Elimina