Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimarts, 9 de juliol del 2013

Calamars farcits amb ceba confitada i vermut.



Recepta extreta del blog “Cuinar és generós”
http://cuinagenerosa.blogspot.com.es/2013/01/calamarcets-farcits-guisats-amb-ceba.html?spref=fb

Ingredients.

5 calamars mitjans
2 cebes de Figueres grosses.
1 ceba tendra mitjana
2 alls tendres.
200 c.c. de vermut de Tarragona.
1 ou
1 llesca de pa.
julivert.
sal i pebre.

Elaboració.

Poseu a coure a foc lent una ceba grossa tallada en juliana en una paella amb oli.
Netegeu els calamars, separant les aletes, les potes i altres parts comestibles del seu interior.
Poseu les potes i les aletes del calamar en una altra paella amb una mica d’oli, i ji afegiu la ceba tendra, l’all tendra i el julivert picats...  Ho deixeu coure cinc minutets a foc mitjà..
A continuació ho piqueu tot plegat i ho poseu en un plat fondo amb l’ou i la molla del pa, i ho barregeu tot ben barrejat.
Farciu els calamars amb aquesta barreja..
Quan la ceba ja es feta hi afegiu  els calamars, tancats amb un escuradents i passats per farina. Deixeu-los uns minuts perquè s'enrosseixin una mica per les dues bandes, A continuació hi vaig aboqueu un raig generós de vermut. Quan comenci a bullir, abaixeu el foc, tapeu la paella, i deixeu que es vagi fent tot plegat, vigilant que el conjunt no quedi sec.  Ho teniu coent mitja hora llarga.
Per servir el plat, podeu posar una llesca de pa i al damunt els calamars amb la ceba i la salsa per sobre.

Vins. Masia Carreras, 10. Blanc. Celler Martí Fabra. D.O. Empordà. (12 €)
           Pétalos del Bierzo, 11. Negre. Descendientes de J. Palacios. D.O. Bierzo. (13,50 €)
           Cepas Viejas, 09. Negre. Dominio de Tares. D.O Bierzo.  (12,50 €)


1 comentari:

  1. Salvi, m'ha agradat molt, la recepta. Quin farcit, noi, I sobretot, perquè a casa també ens agrada molt, la ceba confitada amb vermouth... per això en fem força, per tenir-ne per molts dies!

    ResponElimina