Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dijous, 4 de juliol del 2013

Arròs de Poblet.

                                               Mural de ceràmica de la cuina de Poblet

Cada any a principis de juliol faig una estada a Poblet.. El dijous els faig aquest arròs.

Ingredients. (per a 30 monjos i 10 hostes)

3 kg. d’arròs bomba del Delta de l’Ebre
2 conills,
2  pollastres.
100 cargols bovers
100 cristians (cargoles)
4 pebrots vermells grossos
6 pebrots verds italians
8 tomàquets madurs
1 kg. de mongeta tendra ampla.
1 kg. de menjeta tendra rodona
100 gr. de tavelles (mongetes tendres)
3 cabeces d’alls.
farigola i llorer.
1 cullerada de pebre vermell dolç,
safrà
oli d’oliva
sal i pebre negre
julivert

Elaboració.

Es trosseja el conill, el pollastre i les verdures,.
Es col·loca la paellera en el foc, cobrim el fondo d'oli.
Es salpebra el conill i el pollastre i es fregeix. Un cop fregit es reserva.
S'afegeix l'all tallat a rodanxes fines i es sofregeix lleugerament, a continuació s’hi afegeix la tomata pelada i tallada a daus, uns brins de farigola i es comença a sofregir, seguidament s’hi afegeixen els pebrots tallats a daus... un cop sofregits hi afegim les mongetes tendres, els safrà i el pebre vermell, i es cobreix amb aigua calenta,  quan trenca el bull, s'incorpora el conill, el pollastre i els caragols, que abans haurem enganyat amb aigua tèbia i haurem bullit durant mitja hora amb llorer i farigola. Es deixa reduir l'aigua un poc a foc viu
 i després es baixa el foc i ho deixeu coure 10 minuts..Ací es mira el punt de sal i s’afegeix l’arròs, procurant repartir-lo per tota la paellera. Ha de coure 5 minuts a foc fort i 15 a foc mig. Es remena la paellera de quan en quan i qun falten 5 minuts hi posem un bon grapat de julivert picat.
Es tapa amb paper Albal i es deixa reposar 5 minuts més.

Vi: Trepat negre,11. Bodegues Carles Andreu, D.O. Conca de Barberà (9,50 €) 
      Sonrojo, 12. Rosat. Bogegas La Calandria. D.O. Navarra. (6.60 €)
        

2 comentaris:

  1. Llàstima!!! Me l'he perdut per un dia!!!
    Us imagino en el refectori, tots menjant i el pare lector llegint la recepta de l'arròs des de la trona.
    Mercés per tot.
    Una abraçada.
    Pere

    ResponElimina