Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dijous, 11 de juliol del 2013

Arròs amb sepionetes.



Recepta de Sito Manzano, cuiner del Restaurant Nu de Girona.

Ingredients per a 2 persones.

250 gr de sepionetes fresques.
200 gr de palurdes.
150 gr d’arròs de Pals.
½ pebrot vermell
½ pebrot verd
1 ceba tendra
3 alls tendres
300 gr d’escorpinyols.
½ got de vi blanc sec.
oli d’oliva de Pau
sal.

Elaboració.

Netegeu els escorpinyols i els poseu a bullir amb aigua per fer un fumet.
Netegeu i picoleu les verdures, poseu-les a sofregir amb l’oli de Pau a foc lent fins que quedin caramelizades. Seguidament  hi afegiu el vi blanc i deixeu reduir.
A continuació hi poseu les sepionetes senceres i deixeu coure  10 minuts. Retireu les plomes de les sepionetes..
Hi poseu l’arròs i feu un gira-i-tomba…
Aboqueu-hi el fument i deixeu coure  durant 15 minuts a foc fort..
Quan falten 5 minuts  hi afegiu les palurdes i rectifiqueu de sal.
Un cop l’arròs estigui cuit , tapeu-lo  i deixeu-lo reposar 5 minuts més..

Vins: Hiriart Lágrima, 11, Rosat. Bodegas Hiriart. D.O Cigales. (6,00 €)
          Gran Claustro, 08. Cava. Castell de Peralada. D.O. Empordà. (16,00 €)
          Edetana, 09. Negre. Edetària. D.O. Terra Alta. (12,00 €)



2 comentaris:

  1. Salvi, que bo!! Es veu molt refrescant, vull dir que tot i ser cassola ve molt de gust a l'estiu! últimament, les teves receptes marineres enamoren... he he he. Petons

    ResponElimina