Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimarts, 2 d’abril del 2013

Cap-i-pota amb cigrons.







Recepta de l’Escola de Cuina Hoffmann.

Els cigrons:

100 gr de cigrons (remullats durant 12 ha aigua mineral),
all,
llorer,
aigua mineral.

Col·loquem tot en una cassola i coem lentament, però de manera contínua fins que estiguin ben cuits els cigrons (aproximadament 3 hores). Salem al final i deixem refredar, sempre dins de la cocció.

El cap-i-pota:

200 gr de cap de vedella tallada a daus de 2 cm de gruix,
¼ de pota de vedella oberta per la meitat.
200 gr de tripa de vedella.
1 ceba petita,
1 pastanaga petita,
3 grans d'all,
½ api,
½ porro,
sal,
clau,
llorer i farigola.

Blanquegem i netegem les carns per separat, després col·locar en una olla la pota de vedella amb la hortalisses, sal i espècies. Coem durant 2 hores i afegim el cap de vedella, coem 30 minuts més i retirem del foc. Deixem refredar, decantem les carns. Desossem la pota i tallem a daus de 2 cm de gruix.

(El cigrons i les tripes iel cap i pota, si voleu, també els podeu comprar cuits...)

El sofregit:

30 gr d'oli d'oliva,
20 gr de pernil en macedònia,
40 gr de xoriço en macedònia,
200 gr de ceba ciselé,
1 all ciselé,
½ cc de pebre vermell dolç,
150 gr de tomàquet tamisat,
10 cl de vi blanc.

Utilitzant els ingredients per l'ordre de la recepta, confeccionem el sofregit lentament. Un cop evaporat el vi, reservem.

La  picada:

1 all petit,
3 branques de julivert picat,
uns brins de safrà,
6 ametlles torrades,
un raig d'oli d'oliva.
Una copeta de vi ranci..

Triturem la picada i la reservem,

Per acabar el plat...

En una cassola, ajuntem el sofregit amb les carns, els cigrons i una mica de líquid de coure les carns. Coem tot el conjunt ½ hora, afegim la picada desfeta amb el vi ranci i ho deixem fent la xup-xup 10 minuts més. Rectifiquem de sal  i ja tenim el capi-pota a punt.
Si us el mengeu l'endemà, encara serà més bo...

Vins: 
Gotes del Priorat, 11. Negre. Portal del Priorat. D.O. Priorat. (13,85 €)
            Pie Franco, 08, Negre. Casa Castillo. D.O.: Jumilla. (33,84 €)
            Quest, 10.  Negre. Castell d'Encus D.O.: Costers del Segre. (27.50 €)
            Château La Fleur Peyrabon 10, Rouge. Cru Bourgeois Pauillac Bordeaux (26.00 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada