Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimecres, 10 d’abril del 2013

Peus de porc amb cargols.



Ingredients (per a 3 persones)

3 peus de porc
80 cargols 
3 tomàquets madurs 
2 cebes
2 pastanagues
1 cabeça d’alls..
25 g d’ametlles torrades     
1 carquinyoli
1 copeta de vi ranci.
oli d’oliva
un ramet de julivert
2 fulles de llorer.
farigola.
romaní
bitxo.
pebre  negre en gra.
sal.

Elaboració.

Netegeu els peus, partiu-los pel mig i poseu-los en una cassola amb aigua, així com les cebes, la pastanaga, el llorer, la cabeça d'alls, el pebre negre en gra i la sal. Espereu que es coguin com a mínim 2 hores.
Renteu els cargols, poseu-los a bullir amb aigua freda pe “enganyar-los” amb llorer, farigola i romaní..
Traieu els peus de la cassola, escorreu-los, assequeu-los amb un drap, enfarineu-los i fregiu-los amb oli ben calent.
Col·loqueu-los en una cassola de terrissa.
Feu un sofregit amb la ceba i el tomàquet i una mica de farigola per matar l’acidesa del tomàquet. Tireu-lo sobre els peus i cobriu-ho amb brou de bullir-los.  (Si heu comprat els peus cuits, hi podeu posar “Caldo Aneto”.
Afegiu-hi els cargols  i el bitxo. Deixeu que cogui uns 20 minuts.
Feu una picada amb 1 gra d'all, les ametlles, el julivert i el carquinyoli.  La desfeu amb el vi ranci i la tireu-la a la cassola, posada a foc suau, i feu-ho coure uns 10 minuts més.

Vins: Acústic Vinyes Velles, 10. Negre. Acústic Celler. D. O. Montsant. (12,00 €)
            Las Gravas, 07. Negre. Casa Castillo. D.O. Jumilla. (22,50 €)
            Dominio de Valdepusa Syrah , 06. Negre. (24,00 €)
            Martinet Bru, 09. Negre. Mas Martinet. D.O Priorat. (18,00 €)
            Hacienda Monasterio, 09. Negre. D.O. Ribera del Duero. (27,00 €)

1 comentari:

  1. A banda de ser més "moderna" per aixó d'estalviar feina i temps, tampoc no m'agrada veure les bestioles agonitzant dins de l'olla, que prou ho vaig veure de xiqueta quan la mare em feia netejar els cargols i vigilar que no fugissin.
    El plat m'agrada molt i molt i quan podia comprar, els peus de porc ja estaven cuits i el cargols difunts, només tenía que fer el cuinat final.
    Una cosa, no m'agrada el picant, així que no hi ficava de bitxo, només una mica de pebre negre.

    Hi ha que elimina la part final del cargol, tot i pensar que es tracta de fems. Error, és el fetge i està bonísim.
    Fins i tot es va intentar fer 'pate' de cargol, però ho van deixar estar per ser tant remenut.

    Se'm fa la boca aigua recordant el que menjava sovint i ara no puc. La Creu Roja només dona arrós, macarrons i llegums seques. Carn i peix? Fruita i verdura? Ha ha ha!

    ResponElimina