Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimecres, 17 d’abril del 2013

Rap de Roses a la planxa amb arròs de carxofes i cloïsses.




Ingredients (per a 2 persones)

1 rap sencer de ¾ de kilo.
150 g d'arròs carnaroli.
200 g de cloïsses.
4 carxofes.
1 ceba tendra
3 alls tendres
1 tomàquet petit
½ pebrot verd
½ culleradeta de pebre vermell dolç
uns brins de safrà
julivert abundant,.
oli d'oliva d'Espolla.
sal i pebre.

Elaboració.

Netegeu el rap i poseu el cap a bullir amb aigua per fer un fumet.
Talleu la cua en 4 trossos i reserveu.
Es posen a sofregir els alls tendres tallats a rodanxes i quan comencen a canviar de color s'hi posa la ceba tallada ben fina. Es sofregeix fins que la ceba quedi transparent.
Seguidament hi afegiu el pebrot verd picolat i el tomàquet pelat i picolat.
Deixeu sofregir i hi afegiu el pebre vermell i el brins de safra.. Remeneu una mica.
A continuació s'hi afegeixen les carxofes tallades a octaus i l’arròs i es barreja tot plegat durant un parell de minuts.
A continuació s'hi posa el fumet  bullent.. i quan tot plegat arrenca el bull s'hi afegeixen les cloïsses.
Quan falten cinc minuts per acabar de coure l'arròs, s'hi posa un bon grapat de julivert picat..
El temps de cocció és de 15 minuts.
Un cop apagat el foc es tapa la cassola i es deixa reposar 5 minuts més.
Mentre es cou l’arròs, feu el rap a la planxa. Recordeu que la planxa ha d’estar molt  calenta.


Vins. Sinols, 11. Rosat. Empordàlia.  D.O. Empordà. (4,15 €)
          Veranza , 11. Rosat. Nuviana. V.T. Valle del Cinca. (4,00 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada