Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dijous, 25 d’abril del 2013

Cap-i-pota




Ingredients

½  kg de cap de vedella tallada a daus de 2 cm de gruix,
½  kg de pota de vedella tallada a daus de 2 cm de gruix
(el cap i la pota els podem comprar ja cuits)
1 ceba de Figueres
2 tomàquets mitjans.
sal i pebre.
pebre vermell.
brou de carn.

Per la picada

2 alls.
3 branques de julivert picat,
uns brins de safrà,
6 ametlles torrades,
1 carquinyoli
una copeta de vi ranci..

Elaboració..

Fregim el cap i la pota en una paella amb pebre i un pols de pebre vermell
Mentre tant en una cassola fem el sofregit tradicional amb la ceba picolada i la tomata pelada i tallada a daus...
Quan estigui el sofregit fet hi afegim el cap i la pota amb una mica de brou de carn.. Coem tot el conjunt ½ hora, afegim la picada i el vi ranci i ho deixem fent la xup-xup 10 minuts més. Rectifiquem de sal,  i ja tenim el cap-i-pota a punt de menjar.

Vins: Gotes del Priorat, 11. Negre. Portal del Priorat. D.O. Priorat. (13,85 €)
         Pie Franco, 08, Negre. Casa Castillo. D.O. Jumilla. (33,84 €)
         Quest, 10.  Negre. Castell d'Encus D.O. Costers del Segre. (27,50 €)
     Château La Fleur Peyrabon 10, Rouge. Cru Bourgeois Pauillac Bordeaux (26,0 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada